Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

In memoriam Elly Tromp

Geplaatst op 11-12-2022  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Hans Kruijssen

2022-12-11-in-memoriam-elly-tromp-kleinAfgelopen donderdag, 8 december, is Elly Tromp overleden. Elly was een van de eerste leden van Rijnland, al vanaf begin 1967!

Zij was bij de oprichting in 1967 van Teubner VIII, de oudste Acht van Rijnland. Elly begon als stuur bij de verder uit mannen bestaande ploeg, maar haar conditie was meteen: niet alleen sturen, maar óók roeien wil ik. Iedere week was de ploeg op het water en Elly wist die roeiers, van wie sommige bij studentenverenigingen als Njord,  Nereus, Laga geroeid hadden tot een gedisciplineerd roeiende ploeg te maken, niet voor wedstrijden, maar wel voor een wekelijkse prestatie van een goede balans, zoveel halen en lekker moe aanleggen bij het vlot. En die ploeg met z’n eigen cultuur en gezelligheid was een hechte vriendenclub, waar lief en leed gedeeld werd. Die tochten maakte in Friesland, Frankrijk Denemarken. Waar wekelijks verhalen gedeeld werden, opgeschreven werden in het logboek. En Elly was daarin een bijzonder figuur, een smaakmaker.

Zij en haar vriendin Dorine Oomes waren ook enthousiaste toerroeiers. In de toercommissie begonnen met de gangmakers Piet Schierbeek en Rob Davilar. Prachtige tochten werden georganiseerd waaraan breed door de vereniging werd deelgenomen. Later was Elly actief bij de CARR, op dinsdagochtend als roeimaat in een wherry een stukje Vliet, of even de plas op; en na afloop een kopje koffie en een praatje. Een gezelschapsmens.

Zij roeide iedere maandagmiddag met de Teubners, tot 2020 in een Acht, daarna, want de ploeg werd kleiner in een C4 of een wherry. De laatste twee jaar kwam ze minder tot het niet meer ging. Strammer en ook een afnemend geheugen maakten het onmogelijk. Wel was ze op de feestelijke bijeenkomsten, een maand geleden nog bij het 55 jarig jubileum van de ploeg.

Ze is in een slaapje weggegleden. De verzorgers die een kopje koffie brachten vonden haar, in haar rolstoel op haar kamer. In mei was ze 89 geworden met haar vrienden om zich heen.

Verdrietig om afscheid te moeten nemen van een vriendin. De herinnering aan haar heeft veel uitbundige kleuren!

De uitvaart is zaterdag 17 december.

 

Hans Kruijssen, Teubner VIII

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Marijke Mooijman Marijke Mooijman
15 dec 2022 11:28

Idd sterke/gedisciplineeerde maar ook gezellige vrouw! Veel van haar geleerd met mooie Herinneringen!

Hans Marten Hazelbag Hans Marten Hazelbag
12 dec 2022 18:05

Een icoon van onze vereniging. Dank voor je mooie in memoriam Hans!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024