Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

In memoriam Els van der Horst

Geplaatst op 10-01-2017  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Joost Paaijmans

Tijdens de kerstbrunch op 18 december j.l. was Els bereid om bij te dragen aan de organisatie van de Kerstbrunch. Daarna namen wij afscheid van haar en leek alles in orde te zijn en verheugde zij zich op een reisje naar Barcelona, naar haar zoon.

Op maandag 2 januari vroegen wij ons af waarom zij niet aanschoof bij het ergometeren. Ze sloeg dat, ondanks haar gevorderde leeftijd, nooit over, waarbij zij tegelijk ook bereid was ons te coachen.

Els had haar hart aan de Roeivereniging Rijnland en de “zaterdagmiddagploeg”(ZAMIP) verpand. Nooit sloeg zij een training over en altijd stapte zij goedgemutst in de stuurstoel, waarbij koude, regen en wind haar niet deerden.

Tot wij opeens een bericht van dochter Anne ontvingen dat moeder met ernstige klachten in het ziekenhuis was opgenomen en dat voor het ergste werd gevreesd.

Niet alleen stuurde Els ons tijdens oefeningen en wedstrijden, maar ook daarnaast was zij ‘de moeder van de ploeg’ en begeleidde ze ons even zoveel keren als de Ringvaart-Regatta werd geroeid en stond ze ons met koffie, soep, broodjes, pleisters, goede raad, een hartelijk woord en wat al niet terzijde.

Tijdens de Nieuwjaarsborrel was er ook goed nieuws. Els had in het ziekenhuis de IC-afdeling verlaten, maar nu dreigde weer een ‘infectie’. We waren hoopvol!

Het belangrijkste wat Els kenmerkte dat zij niet als ‘een zak zand’ in die stuurstoel zat, maar ons ook op de huid zat wat betreft techniek en doorzettingsvermogen. De ‘dronken spin’, zoals de ‘gelijkheid’ in de ploeg door haar onder woorden werd gebracht en het steeds maar hameren op een individuele fout heeft ons veel ‘discipline’ bijgebracht. Maar ook het hartelijke en bemoedigende woord als de weg ver, De koude niet te dragen, de wind onstuimig hard en de golven metershoog waren heeft de ploeg gesterkt en gevormd.

En dan het fatale bericht op 9 januari. “Els is gisteravond op 8 januari overleden”.

Een stuurvrouw, de beste en trouwste die we ooit hebben gehad, was ook ons boegbeeld. We zullen haar niet vergeten!!

De ZAMIP.

160515 Img6885
‘tijdens de Ringvaart-Regatta 2016’

 

 

20170110 in mermoriam Els‘Els in actie’

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Els Lindeboom Els Lindeboom
16 jan 2017 20:17

Ach wat een verdrietig nieuws. Ik denk met een warm gevoel terug aan de novembervieren waar ze ons vol vuur naar de overwinning stuurde. Die herinnering blijft Els!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024