Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

In memoriam Jan Uijlenbroek

Geplaatst op 09-02-2024  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Joost Paijmans

20240209-144722“Ik had mijn horloge toch bij me”, zei Jan toen ik hem zei dat hij bij de ‘prestatietocht’ van 20 kilometer op de Vliet maar 10 seconden over had om binnen de tijd van twee uur te finishen. Jan ten voeten uit. Nooit uit zijn humeur, altijd goed gemutst, kalm en een aangename ploeggenoot, ook als de tocht 100 kilometer lang was. De Ringvaart, ja. Jan heeft hem ook ettelijke malen in de skiff geroeid. “Als ze me weer in de skiff op de Ringvaart zien, mogen ze me doodschieten”, zei Jan, nadat hij maar liefst twee maal door vermoeidheid was omgeslagen. Het volgende jaar deed hij weer mee, in de skiff ja. We lieten het er maar bij.
Jan was op Rijnland op zijn plek. Hij had gestudeerd in Delft en was lid geweest van Proteus of Eretes, maar zeker van het gefuseerde Proteus-Eretes. Dat het op Rijnland barstte van de Laganezen vond hij geen bezwaar. “Leuk om ook eens met hen in plaats van tegen hen te roeien”. Zelf heb ik nog met Jan in het bestuur gezeten. Dat was in 2005. Hij was commissaris Gebouw en werd in 2006 opgevolgd door 20240209-160747Rob van Gelder. Heerlijk, zo’n aimabele man in het bestuur, altijd mild en altijd een weloverwogen oordeel.
Met de Zaterdagmiddag-ploeg (Zamip) hebben we heel wat afgeroeid. Zoals gezegd in de acht op de Ringvaart, maar meestal op zaterdagmiddag in tweetjes en vieren. Hij zat niet in de Zamip-acht die in 2006 voor het eerst de Head of the River roeide, maar verscheen te midden van zijn oude makkers in de “Barbara”. Een oude schuit, een acht, met Proteus Eretes-veteranen. Op vele plekken opgelapt, maar het élan van de ploeg was ongebroken. We passeerden de ploeg, maar kregen te horen op te passen. Hun eindsprint zou geducht zijn.
Dank je Jan, voor je vriendschap, voor je ervaring en vaak wijze raad. Roeien was je leven. Een andere passie was je vrouw Hilda. Zij overleed in 2022 en was op de vereniging graag gezien vanwege haar vrolijkheid. Jan moest haar sindsdien missen, maar hij bleef zijn oude kameraden trouw en was ook nog mee in november op bezoek bij Ad Peeters.
Misschien is de Barbara ook al voorbij de horizon. Jan is in de ploeg van oud-Zamip leden opgenomen en ze zochten nog een acht. Wie weet…..


Namens de Zaterdagmiddag-ploeg,
Joost Paijmans

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Marijke Mooijman Marijke Mooijman
10 feb 2024 08:55

Jan: ‘n Aimabel persoon, nuchter en idd altijd ‘n blij opgewekt persoon! Vele jaren mij op afstand bijgestaan met de 100 km Ringvaart skiff etc. Ook zijn lieve vrouw Hilda met net zoveel enthousiasme er ook altijd bij betrokken! Mooie en wijze HERINNERING aan Jan!

Willem Handels Willem Handels
10 feb 2024 07:00

Mooie treffende herinnering Joost! Fijne mensen waren ze beiden

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024