Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

In memoriam Jan Willem van Waning

Geplaatst op 06-12-2021  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Floris Plate
Jan Willem tijdens de Korte Vliet wedstrijd in 2018 op *3*
2021-12-06-in-memoriam-jan-willem-van-waning

Op 20 november kreeg Jan Willem van Waning tijdens het roeien op de Vliet een hartaanval. Hij werd gereanimeerd en vervolgens overgebracht naar het LUMC. Aanvankelijk ging het goed met hem, maar later kreeg hij een nieuwe hartaanval. Daar is hij op 3 december aan overleden.

Het roeien werd Jan Willem met de paplepel ingegoten. Als scholier roeide hij wedstrijden met De Hunze in Groningen. In zijn studententijd roeide hij bij Triton, waarvoor hij 8 “blikken” in de wacht sleepte. Na zijn studie woonde hij lange tijd in het buitenland. Het leek toen alsof zijn roeicarrière een vroegtijdig einde zou krijgen.

Maar op z’n 77e kon hij het toch niet laten. In 2016 werd Jan Willem lid van Rijnland. Met de Peters-Acht roeide hij onder meer de Head of the River en in Bernkastel. Binnen Rijnland trad hij verder niet op de voorgrond. Wel deed hij enige tijd dienst achter de bar.

Wij verliezen met hem een enthousiaste en goede roeier en bovendien een opgewekte en bescheiden ploeggenoot met milde humor en een uitgesproken positieve kijk op het leven.


Floris Plate

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Jacco Holthuis Jacco Holthuis
06 dec 2021 18:42

Floris, Hoewel ik wist van de situatie op 20 november, schrik ik van dit bericht. Nog niet zo lang geleden sprak ik Jan Willem uitgebreid in de sociëteit onder het genot van koffie. Veel sterkte met het verlies van jullie ploeggenoot. Ik denk met plezier terug aan mijn eigen outings met Jan Willem.

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024