Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

In memoriam Pedro de Voogd

Geplaatst op 17-08-2021  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Duco van Golverdingen

Gisteren bereikte ons het bericht van het overlijden van ons lid en oud-voorzitter Pedro de Voogd. Hieronder volgt een in memoriam van zijn ploeggenoot Duco van Golverdingen.

Namens het bestuur,
Hans Marten Hazelbag, voorzitter

 

Pedro de Voogd

Geboren in Sevilla in 1935. In zijn middelbare schooltijd kwam hij samen met z’n broer Albert naar Nederland. Zijn vaders broer Dr. Nico de Voogd, voor vele oud Laak leden een fenomeen, nam beide neven in huis. Geen wonder dat Pedro in de 50er jaren lid werd van de Laak. Eenmaal in Delft was het roeien bij LAGA vanzelfsprekend. Technisch roeide Pedro zeer goed, maar het “lichte roeien” was destijds geen optie. Dus coachen, uiteindelijk Hoofd coach bij LAGA. Als Chemisch Ingenieur kreeg hij een baan bij Shell. Werkzaamheden over de hele wereld. In de 80er jaren werd hij lid van RIJNLAND en kwam in de “PETERS 8”. In de Peters 8 werd niet alleen geroeid, maar ook gefietst (de Elfsteden tocht 2x), geskied werd vanuit het huis van Floris Plate in Zwitserland. Van 1984 tot 1988 was hij voorzitter van Rijnland. Oud-bestuursgenoten herinneren hem als een beminnelijk mens en bekwame voorzitter.

In het begin van deze eeuw werd Pedro ernstig ziek, een risicovolle operatie bracht hoop.

Helaas werd in April 2021 duidelijk dat de ziekte terugkwam en dat er geen hoop meer was op herstel. Middels een bericht aan onze roeiploeg liet hij weten dat hij een mooi vol leven had gehad en dat het einde inzicht was. Als onze trouwe coach, zeer betrokken bij het wel en wee in de ploeg sloeg dat in als een bom. Velen zijn de afgelopen maanden bij hem geweest. Treffend was hoe positief hij in het leven stond en hoe belangrijk het roeien voor hem in al die jaren is geweest. We hebben afgelopen zondag op een waardige manier afscheid van hem kunnen nemen,

Vaarwel Pedro, beste roeivriend!

Duco van Golverdingen

 

2021-08-17-in-memoriam-pedro-de-voogd-peterds-acht-met-pedro-op-2

Peters-acht op de Head met Pedro op 2

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024