Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

In memoriam Rob Kooy

Geplaatst op 28-04-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Winfred Haase

Kort geleden bereikte het bestuur het droeve bericht dat op 29 maart jl. Rob Kooy is overleden. Hij leed al jaren aan Alzheimer en werd in een verpleeghuis verzorgd.

Rob werd in 1968 lid van R.V. Rijnland en maakte jaren deel uit van een door Hein Diebels gecoachte  senior acht met mannen als Peter Versteeg en Eric Plantenberg. Hij was technisch een goede roeier, groot en sterk en had een longinhoud van 7 liter (bij een sportkeuring door Wiebe de Jong gemeten). Maar hij benaderde de sport flegmatisch en was niet uit op aansprekende wedstrijdresultaten. Toen hij jaren later overstapte naar de door Koos Bazuin gevormde  jonge veteranenacht van Rijnland had hij niet de drive van de 7 fanatieke oud roeiers van Proteus en Laga en nam met genoegen plaats op de boegpositie waar je hem kwa postuur in het ‘motorblok’ zou verwachten.
In de periode 1971-1975 maakte Rob deel uit van het bestuur van Rijnland. Maar toen zijn verzekeringsbedrijf en gezin alle aandacht gingen opeiste, stopte hij in 1978 met roeien.

Ik zal mij Rob blijven herinneren als een sympathieke en relaxte ploeggenoot, als een betrokken verzekeringsadviseur en een beminnelijk mens. Zeker om dat laatste zullen velen hem missen.


Winfred Haase

 

2020-04-28-in-memoriam-rob-kooy

de jonge veteranen acht van Rijnland op de Head van 1975 

op boeg Rob Kooij, Koos Bazuin, Andre Wortel, Winfred Haase, Daan d'Hoore, Ton van de Ende (gastroeier), Hans van Willigenburg en Cyril Huysmans.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Mieke Rekkers Mieke Rekkers
02 mei 2020 09:07

Wij kennen Rob ,maar wisten van zijn roeiverleden niet.Rob woonde in mijn moeders huis op Leidseweg 145 toen zij ernaast ging wonen,Hij heeft haar tot het einde van haar leven onder zijn hoede gehouden waarvoor wij hem zeer dankbaar zijn. Geweldige buur.

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024