Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

In memoriam Wim Huisman

Geplaatst op 21-06-2023  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Argonauten

 

Vaarwel Wim † 16 juni 2023

 

 

2023-06-20-in-memoriam-wim-huismanMet deze wens nemen wij “de Argonauten” afscheid van onze vriend en roeimaat Wim Huisman.  

In de ruim 10 jaar die we met elkaar zijn opgetrokken hebben wij Wim leren kennen als een bescheiden man; innemend en vriendelijk. Hij was een actieve roeier en dat zat in de familie, want ook zijn vrouw Lia en zijn neef  Jacques zijn enthousiaste en betrokken leden. Jacques spoorde Wim aan om lid te worden van de zojuist opgerichte Argonautenploeg: “dat is een gezellig stel en daar kan je mee lachen”. Een goed advies, want Wim en de Argonauten, dat klopte. Het was als vanzelf dat Wim op ging in onze ploeg.

Wij Argonauten zaten maar wat graag achter zijn “brede ”rug als hij weer eens op slag zat. In een rustig tempo leidde hij ons dan op weg met altijd constante, krachtige slagen, op weg naar de koffie. Trots kon hij vertellen over zijn kinderen en kleinkinderen als je zo tegenover elkaar zat, als stuur en slag. Ook over het moeizame herstel van Lia haar knie, wat voor haar en hem veel beperkingen met zich meebracht.

Wim was zeer betrokken binnen de vereniging en heeft als roei-instructeur menigeen het roeien met alle daarbij behorende rituelen aangeleerd. Hij toonde zich als instructeur zorgzaam, kundig en geduldig. Hij was er bijna altijd. Wim was van de techniek en van de oefeningen: stops oefenen en ook “pimenoven”. En als toetje (tegen examentijd) een tochtje naar Leiden. Want roeien is ook plezier maken en van de omgeving genieten. Dan bleek ook zijn brede belangstelling; hoe goed hij om zich heen keek en hoeveel hij van de omgeving wist: hij had verhalen over de watervogels, paaltjes, gemalen, bunkers en nog veel meer. In de Ommedijkse watering aan St-zijde (vanuit Leiden) staat bijvoorbeeld een soort van “grens”paaltje dat de grens tussen 2 gemeenten aangeeft. Dat soort dingen wist Wim allemaal. In de instructiegroep heet dat inmiddels “het paaltje van Wim”.  

2023-06-20-in-memoriam-wim-huisman-zoetermeerse-plas

 

Wim had veel humor, was de chroniqueur van de ploeg en schreef prachtige verhalen waar we ons tranen om hebben gelachen zoals deze beschrijving van onze ploeg:

De avontuurlijke omzwervingen van de Argonauten kenmerken zich vooral door altijd en zonder uitzondering dezelfde koers en vaarweg aan te houden. Mocht de koers toch een enkele meter afwijken van de gebruikelijke, dan ontstaat al gauw een zekere onrust onder de bemanning, zo van: Zouden we dit wel doen, is het ver om, zijn we wel op tijd bij de koffie, hebben wij hier wel een goed gevoel over, komen we zo ook terug bij moeders thuis, hebben wij nu zoiets van willen we dit wel echt.

en op papier had Wim de door ons meeste gebruikte boten al flink aangepakt:
Naar keuze 2,3 of 4 persoonshutten met koud -en als we een beetje doorroeien- stromend water, verrijdbaar meubilair, airco in de winter, een zelflozende toiletvoorziening, bliksemafleider voor als de spanningen in de boot te hoog oplopen, zwarte doos en een rode doos met gps: deze blijft jarenlang tot op een diepte van 8 km heldere signalen uitzenden (wat een fijne en geruststellende gedachte zou zijn voor onze toekomstige nabestaanden),

Wim stond altijd klaar om anderen te helpen en mee te doen aan activiteiten of acties als botenschoonmaak, klussen, bruggen openzetten bij de geuzentocht, bardienst. Wim was erbij.

Dit jaar begon Wim zelf wat te sukkelen eerst een paar verkoudheden, en toen op 23 maart een app waarin hij aangaf rugklachten te hebben, waarvan hij niet kon aangeven waar die vandaan kwamen. Daarna kwam bij ons als een donderslag het bericht binnen, dat het behoorlijk mis was met Wim.

En daarna ging het wel heel snel, wij stonden met zijn allen machteloos. 

 

 

Wat kunnen wij doen aan dit grote verlies voor met name Lia, kinderen en kleinkinderen. Niets.
Wel kunnen wij hun sterkte wensen, en laten blijken dat we met hen meeleven, en dat ook wij verdrietig zijn, en Wim zullen missen.  

Maar dat hij voor altijd in onze herinnering zal blijven.
 

Nogmaals Wim goede vaart.

 

Lambert Baaten, Paul van Hengstum, Anne de Vries, Bernard Wortelboer, Dirk-Jan van Klink, René Hooijdonk, Jan Krouwel, Gerard Burema, Marcel Mulder en Jan Maarten Vrij met input van Jacques Huisman en Lanny Tan.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024