Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Kampioenen Marathonroeien

Geplaatst op 07-02-2023  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Job Dresden  -  Bron: Marathonroeien bij Rijnland

2023-02-07-kampioenen-marathonroeien-1Eén van de bij Rijnland onderbelichte vormen van roeien is het marathonroeien. Bij het toerroeien en wedstrijdroeien weet eenieder min of meer wat dit voorstelt. Marathonroeien wordt geassocieerd met het rennen van een marathon (ruim 42 km), waarbij de betrokkenen dodelijk vermoeid over de finish komen. Dit beeld doet helaas afbreuk aan de schoonheid van het marathonroeien.

Ieder jaar worden er ca. 25 marathons georganiseerd op de mooiste locaties in Nederland. De roeiers kunnen in wherries of C-materiaal in wedstrijdverband (voor de fanatiekelingen), maar ook rustig roeiend genieten van de omgeving. De afstand, meestal ca. 50 km, kan gedurende de dag rustig roeiend afgelegd worden, waarbij regelmatig van plek in de boot gewisseld kan worden. Bij sommigen doen een Concept-kussentje of handschoentjes wonderen. Na afloop word je gastvrij ontvangen door de organiserende roeivereniging met in ieder geval soep en broodjes o.i.d. Een overzicht van alle marathons is beschikbaar via de activiteitenlijst op deze website. Rijnland organiseert een marathon op 26 augustus a.s. Dat is de gelegenheid om de omgeving van Leiden eens te leren kennen!

2023-02-07-kampioenen-marathonroeien-2De belangrijkste reden voor het schrijven van dit stukje is dat Rijnland een tweetal kampioenen marathonroeien in zijn midden heeft. Jaarlijks wordt er een prijs (Lauwerkrans) uitgereikt aan die roeier die het meeste aantal kilometers (via marathons) geroeid heeft. In 2022 is deze prijs door onze roeier Kai Fischer!  Hij heeft vorig jaar 577 (!) km geroeid in 10 marathons. Een geweldige prestatie!! De lauwerkrans zal hem binnenkort worden uitgereikt.

Maar naast Kai hebben wij nog een “kampioen marathonroeien”: Gijs Vermeer. Hij roeit ondanks zijn hoge leeftijd (in de 80!) nog jaarlijks minstens 300 km in marathons en verdient daarmee elk jaar een oorkonde van de KNRB. Hij is het levende bewijs dat je marathons kan roeien tot op hoge leeftijd.

Kortom, het marathonroeien is leuk, eenieder kan het tot op hoge leeftijd doen en we zijn er nog kampioen in ook!! Doe mee en geef je op bij ondergetekende.

Job Dresden

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Hans Marten Hazelbag
09 feb 2023 21:20

Leuk bericht Job! Dank! En felicitaties voor onze marathonhelden Kai en Gijs!

Caroline Wortelboer
07 feb 2023 14:21

Gefeliciteerd Kai en Gijs. Toppers! En wat een goed idee om op deze manier meer aandacht te vragen voor het marathonroeien Job! Fijn dat de marathons in onze activiteitenlijst staan.

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023