Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Katern herleeft in nieuwe vorm

Geplaatst op 01-01-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Peter Reimer,

 

Er is behoefte is aan een extra plaats op de website voor inhoud à la het vroegere Rijnlandkatern. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de voorzitter van Rijnland en de redacteuren van de website. Het betreft artikelen die vallen in een van de volgende categorieën:

  • Columns
  • Interviews
  • Langere artikelen (dit itt kort nieuws)
  • Opinie

 Tot het jaar 2014 kreeg elk Rijnlandlid iedere maand het landelijke blad "Roeien" in de bus met daarin opgenomen het nieuws van Rijnland in de vorm van een katern. Met het toenemend gebruik van de website als communicatiemiddel heeft de toenmalige redactie ingezien dat het katern zich meer op opiniërende en achtergrondartikelen moest toeleggen. Zo ontstonden de rubrieken 'Column', 'Ploeg stelt zich voor' en 'Uit de commissies'. Na het beëindigen van het blad Roeien door de KNRB als gevolg van een krimpend abonneebestand heeft de redactie van Rijnland het katern onder de naam Rijnlandkatern in digitale vorm voortgezet.  Deze nieuwe werkwijze heeft niet lang geduurd. De afzonderlijke verschijning van het katern naast artikelen die rechtstreeks op de website verschenen werd niet door alle leden opgemerkt. Met de verbeterde inrichting van de website leek het sein gekomen voor een nieuwe aanpak. Voortaan zouden de columns en achtergrondartikelen op elk willekeurig moment aan de webmaster voor plaatsing op de website aangeboden worden. Door het ontbreken van een aparte plek op de website is dat tot nu toe echter niet gebeurd. Ook onze voorzitter Evert Gianotten miste een plaats voor het schrijven van een periodieke column waarin hij zijn visie op Rijnland en haar leden kan geven. In de huidige indeling van de website zou een dergelijke column verdrinken tussen alle grote en kleine berichten die vrijwel dagelijks op de website verschijnen.

Na deze uitleg begrijpt u de titel van dit stuk: het katern wordt een nieuw leven ingeblazen, niet in de vorm van een downloadbare pdf maar wel onder een eigen tab genaamd 'Katern'. In dit katern willen wij artikelen brengen die passen in de hierboven genoemde rubrieken. Bij de eerste verschijning zal een artikel als nieuwsbericht aangekondigd worden maar altijd terug te vinden zijn onder de tab ‘Katern’.

Het ‘Katern’ zal ook een belangrijke plaats inruimen voor opinies. Het bestuur heeft in het afgelopen najaar een brainstormsessie geopend waarin gesproken is over ledenopvang en mogelijke verbouwingen van ons clubgebouw. Op het gebied van de ledenopvang is een nieuwe opzet aangekondigd en er is een bouwcommissie geïinstalleerd. Wij denken dat het goed zou zijn als er over deze en andere zaken via het ‘Katern’ van gedachten gewisseld wordt.  De voorzitter heeft beloofd elke twee maanden een column te verzorgen. Ook de columnisten van het oude katern zal gevraagd worden  periodiek een column te schrijven.  Wij zijn benieuwd naar jullie reacties! 

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024