Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Kennismakingscursus roeien

Geplaatst op 01-07-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Liesbeth van Beemen

“We vonden het leuk en we gaan door!”

Het was voor veel Rijnlanders nog even wennen. Vier onbekende roeiers leggen een C4 in het water begeleid door twee coaches in blauwe Njord-jasjes?

Van april t/m juni hebben we voor het eerst drie kennismakingscursussen voor beginnende roeiers georganiseerd. De cursisten kregen ruim  twee maanden lang twee keer per week les van coaches van Studentenroeivereniging Njord. Van de drie groepjes met elk vier deelnemers hebben er tien inmiddels besloten om lid te worden van Rijnland.

De vier deelnemers van het laatste groepje vertellen over hun enthousiaste jonge coaches, Noor en Ingeborg, beiden wedstrijdroeiers en toevallig ook nog heel succesvol met hun eigen eerstejaars-acht. De stijl van hun instructie is gedisciplineerd en tegelijk relaxed. De combinatie stuurvrouw in de boot en coach aan de kant werkt prima. Roeien is niet makkelijk maar we maken goede vorderingen. Tijdens de laatste les komt de stopwatch er zelfs aan te pas. Meerdere korte series volle kracht vooruit. Bezweet en voldaan stappen de nieuwelingen uit. Ze zijn vastbesloten om hiermee door te gaan.

Njordgroepje

Na de cursus krijgen de nieuwe leden een vaste instructeur van Rijnland en zijn zij ook bij de zaterdagochtendinstructie welkom. Het accent van de opleiding komt dan op het sturen te liggen maar natuurlijk krijgt ook het roeien nog de nodige aandacht. In september gaan we in principe weer met nieuwe kennismakingscursussen van start.

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024