Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Kerstbrunch 2016

Geplaatst op 19-12-2016  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Joost Paaijmans

Toen ondergetekende samen met Arthur Overlack en Trudy Henstra vorig jaar zijn vinger opstak ten teken dat hij bereid was de organisatie van de Kerstbrunch 2016 voor zijn rekening te nemen, dacht hij. “Over een jaar zien we verder, wie dan leeft……”. Maar bijna een jaar later was het zover en samen met Arthur en Trudy werd een paar keer vergaderd, bestuurslid Job hielp ons waar hij kon en werden ook aanvullende troepen in de persoon van Lia, Lanny, Adriaan, Kees en met name een vijftal jeugdleden ingezet.

 20161219 KB1

Er werden affiches gedrukt, de zaal werd op bijzonder originele wijze versierd, er kwam een bericht op de site en we waren van plan om de leden een plaats aan te wijzen, zodat we niet altijd in hetzelfde groepje zouden zitten, maar nieuwe gezichten zouden leren kennen. “Rijnlanders”,  werd gezegd, “helemaal in de ideeën van onze vereniging laten we jullie bewegen en nadenken en dan vinden jullie je plaats wel te midden van de ruim 60 aangemelde deelnemers”. Een goed idee, maar nog beter was dat het thema van de Kerstbrunch “Integratie”. Daar zitten we dan in onze vertrouwde bekende omgeving, terwijl om ons heen de wereld in hoog tempo verandert. Het Kerstfeest staat symbool voor ‘de terugkeer van het licht’,  voor een ‘nieuw leven’ en hoop op een betere wereld. Door in het menu aandacht te schenken aan Arabische, Turkse en Noord-Afrikaanse gerechten willen wij jullie gedachten meenemen naar al die miljoenen vluchtelingen in de wereld die een veilig plekje zoeken, een bestaan willen opbouwen maar ook gewoonten en ideeën meenemen die voor ons vreemd zijn. “Proef Rijnlanders!! Van de vreemde lekkernijen en ervaar dat het niet alleen bitterheid, maar ook zoetigheid en pit is dat op uw bord ligt en denk aan hen die het minder hebben”.

20161219 KB3

Bijzonder was ook het Kerstverhaal dat Arthur ons voordroeg. Een Christenjongen, die op Kerstavond mag aanschuiven bij een groepje ‘Muzelmannen’ in Spanje en leert dat God in ons allen leeft en dat geloven ook betekent de nood te lenigen van vreemdelingen, ook al eren ze hun God op een andere wijze. Bijzonder ook het woordje van Voorzitter Evert en de bijzondere dank aan Agneet en Cas Roest, die in het wintersonnetje werden gezet voor hun jarenlange zorg voor de ledenadministratie en een prachtige “Viburnum” kregen uitgereikt.

20161219 KB4

Na al die heerlijkheden en samen zijn met elkaar waren we weer terug bij af en werd het gebruik herhaald vrijwilligers te vragen de volgende Kerstbrunch te organiseren. We noteerden de namen van Lisette Boutens-Santink, Celia Dorsman, Marion v.d. Velde, Els v.d. Horst en Adriaan ten Bruggencate. Wij wensen hen evenveel succes als wij mochten ondervinden en nog meer.

20161219 KB2

Na afloop werd alles weer opgeruimd, afgewassen en opgeborgen, waarbij onze speciale dank nog eens uitgaat naar bestuurslid Job en zijn jeugdig team. Alle hulde.

En jullie Rijnlanders? Volgend jaar weer van de partij? In afwachting daarvan wenst de Kerstbrunch-commissie 2016 jullie fijne feestdagen en een voorspoedig 2017.

Joost Paijmans.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024