Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Kledingregels tijdens wedstrijden

Geplaatst op 08-11-2019  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Willeke van de Weide  -  Bron: KNRB

Graag aandacht in verband met boetes! 

RV Rijnland roeikledingEen bericht van IJsbrand Haagsma, Commissaris Wedstrijden & Opleidingen KNRB:

Tijdens de Tromp Boat Races is geconstateerd dat veel ploegen niet voldoen aan de afgesproken kledingregels. De KNRB had vooraf aangekondigd dat tijdens de Novembervieren berispingen en waarschuwingen worden gegeven voor lichtere, respectievelijk zwaardere overtredingen.
De totale lijst van berispingen en waarschuwingen geeft geen bemoedigend beeld. Bijna de helft van de ploegen overtrad de kledingregels, waarvan 30% een waarschuwing kreeg. Dat zijn schrikbarend hoge aantallen en dat vraagt van ons allemaal een serieuze inspanning om die situatie te gaan verbeteren.

De handhaving van de regels zal de komende wedstrijden op een vergelijkbare manier vorm worden gegeven. Op basis van de bevindingen tijdens de Novembervieren is het te verwachten dat met ingang van het nieuwe kalenderjaar de waarschuwingen voor het overtreden van de kledingregels (inclusief afwijkende bladen) worden vervangen door een boete van € 10 per ploeg.

De kledingregels zijn er om de herkenbaarheid van de ploegen te waarborgen. Dit is van belang tijdens de wedstrijd zodat wedstrijdfunctionarissen de ploegen effectief kunnen aanroepen op het moment dat dit nodig is. Herkenbaarheid is essentieel voor een goede tijdwaarneming. In de donkere winterdagen is het vaak lastig om ploegen te herkennen. De kledingregels dragen bij aan het voorkomen van fouten in de tijdwaarneming en dat is in het belang van alle roeiers.

 


Hierbij de regels

Roeitenue

  1. Onder roeitenue wordt verstaan een T-shirt en korte broek, singlet en korte broek of roeipakje, in voorkomen gelijk in kleur en onderscheidende elementen, zoals door het bestuur van de KNRB per vereniging is vastgesteld. Indien specifieke elementen voorkomen op de mouw van het T-shirt, kan het bestuur bepalen dat deze kunnen ontbreken op het singlet of roeipakje. In aanvulling daarop kan voor een vereniging een lange broek als onderdeel van het roeitenue worden vastgesteld. Deze lange broek kan gedragen worden over of in plaats van de vastgestelde korte broek.
  2. Tijdens de race dient ieder ploeglid het voor zijn vereniging vastgestelde roeitenue te dragen. Het is daarbij niet relevant welke van de in lid 1 genoemde uitvoeringen van het roeitenue gedragen wordt.
  3. Ieder ploeglid kan in aanvulling op het roeitenue extra kleding in de vorm van onderkleding, hoofddeksel of hoog opgetrokken sokken dragen. Extra kleding hoeft niet door alle ploegleden te worden gedragen, maar als het wordt gedragen moet het tijdens een race uniform zijn. Binnen een verenigingsploeg geldt dit voor alle ploegleden. Binnen een combinatieploeg geldt dit voor alle ploegleden per vereniging, in die ploeg. Hierbij wordt onder uniforme extra kleding verstaan dat de kleding identiek is in kleur en elementen zoals strepen. De lengte van mouwen en broekspijpen van de extra kleding en de uitvoering van het hoofddeksel (pet/cap) is vrij.
  4. Stuurlieden mogen in afwijking van lid 2 andere kleding dragen zolang deze kleding ook in verenigingskleuren is. Ook mag tijdens een race een stuur de voor zijn vereniging gangbare clubblazer met licht overhemd en clubdas, alsmede een bij dit tenue horende broek dragen. Indien een stuur het vastgestelde roeitenue duidelijk zichtbaar draagt, is lid 3 van overeenkomstige toepassing.

Onderstaand is een overzicht van de deelnemende ploegen van Rijnland gegeven, en we staan er niet best op bij de KNRB. Het betreft overigens vooral de stuurlieden. Ik zal met Hester Eriks van de kledingcommissie nagaan wat we daaraan kunnen doen qua kleding, en of we bijvoorbeeld een singlet in verenigingskleuren kunnen laten maken, zodat het mogelijk is die over een regenjas aan te doen.

Rijnland: 11 ingeschreven ploegen, waarvan 1 compliant
Rijnland 88. berisping : stuur niet in tenue of jas in verenigingskleur (volledig in het geel)
Rijnland 111. berisping : stuur niet in tenue of jas in verenigingskleur (roze)
Rijnland 137. waarschuwing : Rijnland-roeier draagt incorrecte broek (licht blauw) over tenue
Rijnland 201. berisping : ondertenue (boven) van stuur niet uniform (met de rest)
Rijnland 202. berisping : ondertenue (boven) niet uniform
Rijnland 207. waarschuwing : incorrecte broek over tenue + stuur niet in tenue of jas in verenigingskleur
Rijnland 213. waarschuwing : incorrecte broek over tenue (boeg, Rijnland)
Rijnland 296. berisping : stuur niet in tenue of jas in verenigingskleur
Rijnland 309. berisping : stuur niet in tenue of jas in verenigingskleur
Rijnland 310. berisping : stuur niet in tenue of jas in verenigingskleur


Willeke van der Weide
Commissaris wedstrijdroeien

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Edmee Meima Edmee Meima
11 nov 2019 14:44

Mijn suggestie is een (lekker warm en lichtgewicht ) skipak in de kleuren van de vereniging

Jan Willem Boissevain Jan Willem Boissevain
09 nov 2019 14:15

Vorig jaar werden we na de novembervieren verrast door onaangekondigde berispingen achteraf van incorrecte kleding. Helma Nepperus sprak daar haar verbazing over uit in deze column https://nlroei.nl/column-berispingen-aan-de-broek/ Toen waren eveneens alle Rijnland ploegen in overtreding, hoewel het toen niet duidelijk was wat daar mis mee was. Nu is die duidelijkheid er wel. Onze lustrumbroeken zijn niet toegestaan (rode band mag niet), evenals alle witte T-shirts van Roeigoed (in verband met bies op de mouw). Onze gele en rode stuurjassen mogen ook niet. Stuurlieden van andere verenigingen dragen een T-shirt met verenigingskleuren over de jas. Volgens mij hebben wij alleen pakjes en nog geen T-shirts. Een clubblazer en clubdas is misschien ook nog een idee.

Nico van Ravesteyn Nico van Ravesteyn
09 nov 2019 10:20

Kledingcommissie ! Stuurjassen in Rijnland kleuren zijn dus dringend nodig, zeker in winterse omstandigheden. Nu hebben we alleen rode of knalgele jassen.

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024