Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Kledingregels stuurlieden bij wedstrijden

Geplaatst op 04-12-2019  -  Categorie: Bestuursbericht  -  Auteur: Willeke van der Weide

Wedstrijdkleding RijnlandBij de Novembervieren hebben bijna alle ploegen van Rijnland een berisping ontvangen vanwege het overtreden van de kledingregels tijdens wedstrijden. Dit betrof met name de stuurlieden. Ik heb IJsbrand Haagsma, de Commissaris Wedstrijden & Opleidingen KNRB, verzocht om heroverweging van de regels. Hij zegde toe dat in de kamprechtercommissie te bespreken. Dat is gebeurd, en het volgende is besloten:

De laatste aanpassing in de kledingregels heeft voor meer flexibiliteit gezorgd, zodat stuurlieden een bredere range aan regenkleding kunnen gebruiken tijdens wedstrijden. Juist bij slecht weer is het voor wedstrijdfunctionarissen moeilijker om ploegen te herkennen, wat voor een veilig en ordelijk verloop van de wedstrijden van belang is.

Als regenkleding wordt gedragen, dan moet dit in de verenigingskleuren. Dat wordt door de kamprechtercommissie geïnterpreteerd als kleding in een van de kleuren die voorkomt in het goedgekeurde tenue of blad, of een combinatie van die kleuren. Voor Rijnland zijn dat donkerblauw, geel, rood en wit. Een regenjas in die combinatie van kleuren voldoet dus aan het reglement.

RV Rijnland roeibladHet is prettig dat wij met zoveel kleuren toekunnen. Ik hoop van harte dat dat gaat lukken, en dat we daarmee boetes kunnen voorkomen.

Voor de roeiers gelden strengere eisen die we al eerder publiceerden. Uniformiteit tussen de roeiers is daarbij met name van belang!

 

Willeke van der Weide

Wedstrijdcommissaris

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Hans Logger
05 dec 2019 21:57

Willeke, als adspirant wedstrijdstuur vraag ik me af welk geschikt kledingstuk in herfstige en winterse omstandigheden gedragen moet worden. Ik zie in ons standaardpakket nog geen overjassen Bodywarmers e.d met het gewenste wedstrijdpatroon. Naar een kleermaker dan maar...?

Mieke Rekkers
05 dec 2019 21:31

Willeke, bedoel je niet “ een van de kleuren “:geel blauw rood of wit? Mieke Rekkers

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023