Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

KNRB richtlijn zichtbaarheid

Geplaatst op 19-10-2022  -  Categorie: Veiligheid  -  Auteur: Christa van der Aa

Vanaf 1 november treedt de KNRB RICHTLIJN ZICHTBAARHEID officieel in werking. Dat betekent dat vanaf die datum kledingvoorschriften gelden om vanwege de veiligheid op het water de zichtbaarheid van roeiers te vergroten door het dragen van High Visibility (Hi-Vis) kleding.

Binnen Roeivereniging Rijnland hebben we al een aantal jaar de verplichting voor skiffeurs, boegroeiers en stuurlieden op het water door (gele) fluorescente kleding te dragen. Vanaf nu wordt het dus voorschrift vanuit de KNRB. De KNRB richtlijn is als volgt:

  1. Skiff-roeiers, slag- en boegroeiers en stuurlieden dragen tijdens het varen voor eenieder die zich op het water bevindt en in alle omstandigheden goed zichtbare kleding. De vereniging stelt zelf vast welke kleurstelling daaraan in haar eigen situatie aan voldoet. In ieder geval voldoen niet: overwegend zwart, donkerblauw, grijs of groen.
  2. Wanneer de eigen kleding van de roeier of stuur niet voldoet aan het voorgaande, draagt het betreffende lid een Hi-Vis veiligheidshesje over de kleding, dat ter beschikking wordt gesteld door de roeivereniging.

Wanneer de eigen kleding als roeier of stuur niet voldoet aan het voorgaande, draag dan een Hi-Vis veiligheidshesje over je kleding. Deze hesjes hangen in de botenloods.

Tijdens wedstrijden dragen leden het wedstrijdtenue. Dit is een uitzondering op de regel dat ‘High-Visibility’ kleding gedragen wordt.


namens het bestuur,

Christa van der Aa
commissaris opleiden en veiligheid

 

 

2022-10-19-knrb-zichtbaarheid-12022-10-19-knrb-zichtbaarheid-2

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Lanny Tan
24 okt 2022 07:20

Misschien is het een idee om een keer te laten zien wat er aan clubkleding te koop is voor de (recreatie) roeiers. Op de kleding site vind je alleen training - en wedstrijdkleding Lanny Tan

Bernard Wortelboer 01 nov 2022 10:47
@Lanny Tan 24 okt 2022 07:20

De website is aangepast met het aanbod wat op Roeigoed wordt aangeboden. Zie: https://www.roeigoed.nl/rijnland/c1782

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023