Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Kort rondje IJsselmeer om Pampus

Geplaatst op 05-05-2019  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Erik van Oosten

2019-05-05-kort-rondje-ijsselmeer-om-pampus-2Afgelopen vrijdag, 3 mei, heeft de HAGA7 ploeg plus Jasper Wesseling, Pien van der Hoeven en Wouter Koel, met onze Yole de Mer, een tochtje op het IJsselmeer gemaakt. Het was een rondje om Pampus met een uitbreiding zowel in oostelijke- als westelijke richting. Bij de KNZ&RV Muiden konden we een tweede Yole de Mer lenen zodat we bijna met onze volledige ploeg de tocht konden maken. Na het vertrek uit Muiden, langs het imposante Muiderslot, roeiden we oostwaarts langs de drie eilandjes ten oosten van Muiden, met een boog naar Pampus waar we de lunch gebruikten. Na de lunch en na het fort Pampus met twee grote kanonkoepels te hebben bekeken vertrokken we, met een grote boog westwaarts terug naar Muiden. In het fort is een prachtige videopresentatie te zien waarbij je virtueel over de stelling van Amsterdam vliegt. Een aanrader. Het was wel een beetje koud, maar daar kan je je op kleden en de wind was niet te hard.

Geen geweldig grote afstand, iets van 12 - 13 km. Het was een prima kennismaking met het roeien met de Kaiman op groot water, het bleef droog met windkracht 3 aantrekkend naar 4 in de middag. In de ochtend met matige wind, rustig in het wat beschutte zuid oostelijke deel van het IJsselmeer geroeid. In de middag vanaf Pampus, in wat minder beschut westelijk deel van het IJsselmeer, richting Durgerdam was het wat “ruiger”, schuin tegen de wind in met wat hardere wind. Terug naar Muiden met de wind mee gingen we tegen de 8 km/uur in iets minder dan een uur weer terug naar de Koninklijke.

Link van de tocht:  https://afstandmeten.nl/index.php?id=2393335

Sommige ploeggenoten vonden de wind en de golven in de middag best pittig, maar iedereen heeft een prettige dag gehad. Na de Kaiman weer op de trailer geladen te hebben en de geleende Yole de Mer netjes terug in de loods te hebben gestald hebben we een glaasje gedronken op een geslaagde dag.

Erik van Oosten

2019-05-05-kort-rondje-ijsselmeer-om-pampus-1

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024