Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Krijg nou wat….?!

Geplaatst op 19-04-2024  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Joost Paijmans

2024-04-19-alv-krijg-nou-wat-3Precies, en het leukste nieuws van de op donderdag 18 april gehouden algemene ledenvergadering was dat er een tweedehands wedstrijdskiff wordt gekocht voor onze succesvolle jeugd. Juliette en Eva trekken als geen ander aan de riemen en hebben de hele dames masters groep, ook geen kleine jongens, al naar huis gevaren. Als je wilt winnen moet je de omstandigheden optimaliseren en daar legde de ALV graag tienduizend piek (Euro’s hoor) voor neer. Maar er was meer.

Hans Marten en zijn bestuur hebben een andere presentatietechniek en Hans Marten praat de agendapunten aan elkaar op een wijze waar zelfs Taylor Swift nog een puntje aan kan zuigen. Maar die heeft dan ook geen Caroline, Jan, Johan, Job, Sylvia, Christa en Jeltje tot haar beschikking.

Als het specialistisch werd haakte een van de bestuursleden aan en na het doorhameren van de opening werd eerst stil gestaan bij het overlijden van Jan Schulten Nordholt, een lid van het eerste uur en stuurman van de legendarische “Teubner-acht”.

Njord viert zijn 150-jarig bestaan met wedstrijden op de Bosbaan en als jullie daar toch zijn, aldus Hans Marten, kun je rond een uur of één onze jeugd-skiffeuzes voorbij zien komen. 2024-04-19-alv-krijg-nou-wat-4Job de Haas had eigenlijk geen nieuws over de Vlietlanden. Fred wist te vertellen over het nieuwe ventilatiesysteem, met name het effect in de kleedkamers en over de herinrichting van de sociëteit met geluiddempende stroken in het plafond, tafels aan de raamzijde en bijbehorende verlichting. Ook werd weer eens gesproken over een aansprekende levensgrote foto van wedstrijdroeiers in de zithoek en misschien één van toerroeiers naast de bar. “En de CARR, krijgt die ook een foto”? werd geroepen. Ideeën te over en Job en Fred gaan verder nadenken. Johan dankte nog eens iedereen en met name de ‘schoonmaak-commissie’ voor zijn nu glimmende vloot en Christa sprak over een nieuw ‘vaar-convenant met de provincie. Daar wordt nu ook aandacht besteed aan het hebben van een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RIE) en ook moet er een systeem zijn van incidentmelding. Glunderend vertelde Christa dat Rijnland over beide al beschikt. Ook wordt nagedacht over sociale veiligheid. Nu de andere verenigingen nog. En allemaal stuurboord houden, natuurlijk!

Verder werd gesproken over het 25-jarig jubileum van de CARR en dat er op 24 april een avond is voor nieuwe leden.

Inmiddels was de agenda gevorderd tot het Jaarverslag, waar velen een bijdrage aan hadden geleverd. Genoemd werden het Wedstrijdroeien, de Instructie en ook het Coastal Roeien, maar vooral het enthousiasme dat uit alle stukjes sprak.

2024-04-19-alv-krijg-nou-wat-2

Jan Schulten is een beminnelijk mens en ook serieus. Geen betere persoon om de geheimen van de Jaarrekening uit de doeken te doen. Soms moet hij even diep gaan als we het hebben over besteltermijnen van boten en het effect op het resultaat. Johan kreeg complimenten voor de snelheid waarmee hij nieuwe boten inzet, maar er ook van langs omdat de afschrijving Johan niet kan bijhouden. Niet erg, volgend jaar wordt dat automatisch rechtgetrokken.  Ook werd nog gesproken over de nieuwe kledinglijn en wanneer die nou beschikbaar komt. Dat wist Jan ook niet, maar sprak wel van ‘bottlenecks’ in de productie lijn van de leveranciers. We wachten af.

Alles overziende was het dit jaar financieel allemaal op orde en de kascommissie beaamde dat. Daarna werd het financiële beleid goedgekeurd en de penningmeester voor het afgelopen boekjaar gedechargeerd.

Nou en toen kwam die tweedehandswedstrijdskiff aan de orde en kon de vergadering zich nog eens warmen aan de prestaties van Juliette en Eva.

Wat ook warm was, waren de hartelijke woorden van eerst Hans Marten aan het adres van ondergetekende. Een leuk gesprek hoe Joost zijn lidmaatschap als stuurman, als roeier, als lid van diverse commissies en zes jaar als voorzitter vorm heeft gegeven. Winfred werd er nog even bijgehaald en die beaamde de woorden van Hans Marten. Daarna kwam Job aan de beurt en Jeltje had er veel tijd voor nodig om op te sommen waar Job zich voor had ingezet. Ze memoreerde nog aan het lustrum van 2010, dat gevierd werd met een soort vlootschouw op de plas bij het ochtendkrieken tot de vroege uurtjes de volgende dag. En natuurlijk Job zijn inzet voor de instructie en het coastal roeien en eigenlijk alles op de vereniging, want Job is niet alleen enthousiast, maar heeft ook een mening. Hierna werd nog gesproken over de ZAMIP. 

2024-04-19-alv-krijg-nou-wat-1

Deze voorheen grote ploeg is minder actief vanwege overlijden en verhuizen van verschillende leden, maar organiseert nog wel de Rijnland-marathon einde augustus. Joost merkte op dat van deze ploeg de meeste leden in de vergadering aanwezig waren en dat met Hans Gräber, Jan Kruse, Peter Zeevenhooven, Nico van Ravesteyn, Hester Eriks (als coach) en nu Job en hijzelf deze ploeg grossiert in leden die tot lid van verdienste zijn benoemd.

En dan de rondvraag. Boujou is voorzitter van de lustrumcommissie en sprak over de voorbereidingen voor het lustrum en ook over een reünie voor oud-leden op 29 juni. We verheugen ons er op.

De dag na de ALV zat ondergetekende met Jacques, Bert en Job in de skiff en overdacht hij de vergadering. Terug op Rijnland waren de deelnemers aan de internationale Bollentocht net het water op aan het gaan. Toen hij met een aantal Fransen schuilde voor een pittig buitje  zagen ze opeens zijn spiegeltje en raakten daardoor bijna buiten zinnen. Wie bedenkt nou zoiets, prachtig, moet je eens kijken hoe handig. Ondergetekende liet zijn hoofd met daaraan het spiegeltje van voor naar achteren fotograferen en liep daarna hoofdschuddend naar de kleedkamer. Rijnland gidsland!!

Joost Paijmans

 

deel dit bericht


 


Je reactie wordt openbaar op deze website gepubliceerd en moet voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 5 mei 2024