Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Laatste nieuws over de bouwplannen

Geplaatst op 26-01-2019  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Evert Gianotten  -  Bron: https://www.rvrijnland.nl/verbouwing/algemeen

Vanuit de bouwcommissie en het bestuur hierbij nieuws dat de realisatie van de bouwplannen weer een stapje dichterbij is gekomen. Een uitvraag bij drie aannemers uit de regio heeft een prijs opgeleverd waar we gelukkig niet van geschrokken zijn. We gaan nu met de laagste aanbieder in gesprek over details en de planning. Hiermee weten we nu ook beter wat de totale kosten van het project zullen zijn.

Op basis van de actuele informatie komen de stichtingskosten nu uit op ca € 500.000. Dat is meer dan onze eerdere raming van € 460.000 en daar zijn een paar duidelijke verklaringen voor.

  • Nader overleg met deskundige leden heeft geleerd dat de nieuwe botenloods veel efficiënter kan als hij iets groter wordt.
  • Niet mee gerekend waren extra nieuwe stellingen en riemenrekken voor boten in de nieuwe botenloods.
  • Er moet alsnog een brandwerende muur komen tussen de sociëteit en de werkplaats; die was bij de bouw in 1995 gepland maar niet gerealiseerd. 
  • Door verplaatsing van de botenwagens moeten we de fietsen anders stallen en dat gaan we dan maar meteen beter doen. 
  • Daarnaast rekent de gemeente Leidschendam-Voorburg ons een hoog bedrag voor het herzien van het bestemmingsplan. Daar was geen rekening mee gehouden in de begroting. Onder verwijzing naar ons maatschappelijk belang proberen we daar nog kwijtschelding van te krijgen.
  • Bij dit alles rekenen we er wel op dat we de huidige botenloods aan een andere (roei-)vereniging kunnen verkopen. Binnenkort op marktplaats. 

Binnen een week gaat er voor het hele plan een subsidieverzoek uit naar het ministerie van VWS. Die subsidie hebben we wel nodig om het tekort van € 40.000 te kunnen dekken. Binnen 22 weken moet het ministerie daar een besluit over nemen, dat is begin juli 2019. Daarna kunnen we definitief de opdracht verlenen. De bouw kan zo na de zomer beginnen.

Dit alles ontslaat ons niet van de noodzaak om het eigen geld van € 340.000 bij elkaar te krijgen. Onze oproep tot een eindsprint heeft al wel iets opgeleverd maar we zijn er nog niet. Het totaal aan schenkingen en obligatieleningen staat nu op ruim € 311.000. Nog € 30.000 te gaan!


Heb je nog niet geschonken of een lening toegezegd?
Kom nu in actie voor de laatste loodjes.
KLIK HIER

 

Bestuur en Bouwcommissie

 

ergometer-ruimte-schets

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024