Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Brainstorm versterking jeugdafdeling

Geplaatst op 23-05-2021  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Pien van der Hoeven
Rijnland Junioren Trainingskamp 2014
2021-05-23-brainstorm-jeugdafdeling-1

Het zal sommigen misschien al opgevallen zijn dat er op woensdag en zaterdag wat meer jeugd op Rijnland te zien is. Gesteund door de KNRB proberen wij als bestuur en jeugdcommissie de jeugdafdeling uit te breiden. Rijnland is een bloeiende vereniging met al haar verschillende geledingen als het toerroeien, het aangepast roeien en het veteranen-wedstrijdroeien. Maar wat ontbreekt is een meer gevarieerde leeftijdsopbouw van de leden. We hebben weinig jeugdleden en weinig jonge senioren. 

De vergrijzing van de roeisport is een algemeen probleem. Niet alleen procentueel, maar ook in absolute getallen loopt het aantal junioren in Nederland terug. De KNRB wil deze trend keren om de toekomst van de roeisport veilig te stellen en heeft verjonging tot speerpunt van haar beleid gemaakt. Zie https://sites.google.com/view/juniorencommissieknrb/home 

De gemiddelde leeftijd van algemene roeiverenigingen in Nederland (incl. Rijnland) stijgt en is momenteel al 48 jaar. Rijnland spant daarbij de kroon met een gemiddelde leeftijd die boven de 60 ligt. Die onevenwichtige leeftijdsopbouw brengt het voortbestaan van onze vereniging in gevaar. Maar er zijn ook positieve redenen om te verjongen. Het is leuk om de sport aan de jongere generaties door te geven. Daarbij is roeien een sport die op jonge leeftijd veel makkelijker wordt aangeleerd. 

In het niet zo verre verleden had Rijnland een bloeiende jeugdafdeling. Velen van jullie zullen zich dat ook nog herinneren. Gelukkig is daar ook de afgelopen jaren altijd een kern van blijven bestaan dankzij een kleine groep trouwe instructeurs. We willen deze groep graag versterken. 

2021-05-23-brainstorm-jeugdafdeling-2Wij hebben de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met de jeugdcommissie van de KNRB en ons licht opgestoken bij verenigingen met vitale jeugdafdelingen. Verder hebben we contacten in de buurt gelegd om samen te werken met omringende roeiverenigingen. De KNRB heeft ons een pilotvereniging gemaakt vanwege onze gunstige uitgangspositie: 13.000 scholieren (t/m klas 3) binnen een straal van 8 kilometer en de studentenroeiverenigingen Asopos en Njord in de buurt om mee samen te werken. 

Maar het belangrijkste voor het slagen van de ambitie om onze jeugdafdeling weer uit te breiden is natuurlijk de steun van onze eigen leden. We hopen een grote groep mensen te mobiliseren om een breed draagvlak binnen de vereniging te creëren. Daardoor willen we tegelijkertijd bereiken dat de de tijdsinvestering voor iedereen behapbaar blijft onder het motto ‘vele handen maken licht werk’. We zouden graag met een flink aantal mensen een plan opstellen hoe we de uitbreiding van de jeugd ter hand gaan nemen, hoe we de jeugd op Rijnland het roeien willen leren en wat we verder voor de jeugd willen organiseren. Op maandagavond 14 juni om 20.00 organiseren we daarom een brainstorm voor iedereen die zich hierdoor aangesproken voelt. De avond zal op Rijnland plaatsvinden. Geef je op via onderstaande knop. 

Brainstorm versterking jeugdafdeling

 

Caroline van Sasse van Ysselt, jeugdcoördinator
Hans Marten Hazelbag, voorzitter
Pien van der Hoeven, commissaris roeien en jeugd

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Pauline de Blocq van Scheltinga Pauline de Blocq van Scheltinga
02 jun 2021 17:13

Als het gaat zoals afgelopen weekend dan durf ik niet eens meer te kijken. Diepe buiging voor de instructeurs maar waar halen die kids het vandaan om zo onachtzaam met ons materiaal om te gaan?!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024