Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Mark belt, gaat hard en is er bijna!

Geplaatst op 07-01-2018  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Nico van Ravesteyn

2018-01-07-mark-belt-gaat-hard-en-is-er-bijna

 

Zaterdagavond 6 januari. De telefoon gaat, Mark belt vanaf de oceaan zijn website redacteur, zie verder. Wil je hem zelf ook live horen: log dan in op woensdagavond 10 januari 20.00 uur en stel je vragen op zijn faceboekpagina www.facebook.com/markslatsavontuur/posts

Mark blijft keihard doorroeien, op 7 jan. ligt zijn Row4Cancer nog steeds voor het recordschema voor het wereldrecord solo La Gomera-Antigua. Hij ligt nog steeds in de kopploeg tussen de vieren, is vierde overall en maakt gemiddelde dagafstanden van 90 mijl en meer . Verwachte aankomst tijd is nu 13 januari, maar ik denk dat het iets later wordt, als de wind afzwakt . Steun hem ! Volg hem op de tracker www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com/2017racetracker/ en steun zijn project https://actie.avlfoundation.nl/row4cancer, de stand is nu ruim 14000 euro!


Nico van Ravesteyn, 7 jan 2018 


2018-01-07-mark-belt-gaat-hard-en-is-er-bijna-2Uit het verslag van Mark Hofmans:

Hai Mark, hoe is ’t met je?
“Nou, ik heb net een fout worstje gegeten. Je weet wel, zo’n chorizo. Ik dacht: die kan nog wel. Niet dus. Maar ik ben nou wel weer oké, hoor.”
Je hebt wel pech met je eten.
“Valt wel mee. Ik ben er inmiddels achter dat de Tai chicken en de spaghetti Bolognese best te doen zijn. En de zakjes met oats, een soort havermout, zijn zelfs best lekker. Ik krijg gemiddeld zo’n 8000 calorieën binnen. Ben denk ik ongeveer vier kilo kwijt.”
Hoe zit het met je roeischema?
“Ik pas het steeds aan aan de omstandigheden. Ik voel me zo sterk. Gisteren dacht ik: hoe lang zou ik non-stop kunnen roeien? Ik heb het acht uur volgehouden. Toen moest ik mezelf echt dwingen om even te eten en te rusten.”
Pittig…
“Nee hoor. Weet je wat pittig was? De eerste drie dagen. Toen heb ik huilend van de pijn naar huis gebeld. Kon niet meer op of neer. De wind was toen zo heftig, maar ik moest en zou zo snel mogelijk naar rustiger water. En het gekke…op dag vier had ik nergens meer last van. Geen pijntje, niks! Mijn lichaam heeft zich snel aan de omstandigheden aangepast.”
Volg je de andere teams?
“Alleen die voor me. Ik gun Team Swiss Mocean een mooie plek. Dat zijn zulke sympathieke gasten. Afgetraind ook, veel meer dan ik. Team Antiqua volg ik natuurlijk ook op de voet. Ik wil samen met hen binnen lopen. Dat zou een mooi feestje zijn.”
Ik hoorde je iets zeggen over ‘volgende keer’.
“Ja, misschien doe ik nog eens mee. Maar dan met een maat. En de race van Los Angeles naar Hawaii, die ga ik zéker een keer doen.”
Voorlopig eerst nog even deze afmaken.
“Ja. Nog een paar dagen en dan is het voorbij. Vind ik ergens nu al jammer. Want ik geniet iedere dag intens van het roeien. Klinkt misschien gek, want het is echt afzien. Maar ik heb nog geen dag met tegenzin geroeid.”
Ik zie het zwarte gat nu al gapend voor me liggen. Wat moeten je fans doen als de TWAC voorbij is? “Hahaha, nou, ik ga nu eerst in juni solo de wereld rondzeilen. Een zeilwedstrijd met ook zo’n dertig deelnemers. Kan iedereen me weer volgen hoor!”
Opgeschreven door Mark Hofmans, 6 jan 2018


En, uit een telefoonverslag van Mark met Guus van Wechem ook op 6 jan:
Hij heeft natuurlijk ontzettend geluk met de rugwind. Op dit moment heeft hij met Bft 6-7 te maken schuin achter en met golven van 5 meter hoogte die hem van achter inhalen , zie bijgevoegde foto van zijn naaste tegenstander Homeward Bound. Hij heeft films gemaakt. Hij roeit met korte halen de golftop op en surft er dan met zeer hoge snelheid van af. Alles wat niet met lijnen aan zijn boot vast zat is hij kwijtgeraakt. Als de boot op zijn kant wordt geworpen of over de kop gaat spoelt natuurlijk alles weg. Zijn riemen zijn ook met lijnen met de boot verbonden. Voor de rolbankroeiers onder ons: hij heeft al een paar overslagen van de dollen moeten wisselen. Hij doet de overslag nu losjes vast zodat als hij weer omgaat de riem uit de dol gaat en met de lijnen aan de boot vast blijft zitten. Hij drinkt nu elk uur een bidon met energiedrank 600 kcal. Hij is heel enthousiast over roeien geworden en zoekt een roeimaat voor een volgende oceaanrace die net zoals hij een beetje gek is, 2 m lang en 1 meter breed.

2018-01-07-mark-belt-gaat-hard-en-is-er-bijna-2foto van Homeward Bound, Atlantic Campaigns, 6 jan 2018

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023