Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Mark Slats 8 mei op Rijnland

Geplaatst op 03-04-2019  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Nico van Ravesteijn

2019-02-18-mark-slats-komt-23-februari-terug-2Mark Slats komt op Rijnland een lezing geven met foto's en filmpjes over zijn recente deelname aan de Golden Globe Race (GGR). Als er voldoende belangstelling is, komt er vooraf weer een “sponsormaaltijd”. Aanvang maaltijd: 19 uur, aanvang lezing 20 uur. Kosten maaltijd : 10 euro. Kosten lezing incl. koffie of thee ook 10 euro p.p. omdat Mark nog heel wat geld nodig heeft voor al zijn plannen. Betaling contant voor aanvang maaltijd en lezing. Het maximum aantal aantal personen voor de lezing is 60, voor de maaltijd is dat 40. Vol is vol. Aanmelden uiterlijk 30 april via de website.

Veel Rijnlanders hoorden op 18 december 2018 bij de lezing van Dick Koopmans hoe Mark op advies van Dick zijn boot speciaal had uitgerust voor deze race en wat zijn kansen waren om nog te winnen. Inmiddels is Mark na 214 dagen zeilen als tweede aan de finish gekomen bij Les Sables d'Olonne, twee dagen na zijn grote Franse rivaal Jean Luc van den Heede. Uiteindelijk zullen maar vijf boten deze race uitvaren, van de 17 die op 1 juni 2018 zijn gestart. Vijf boten verliezen hun mast door kapseizen door extreem stormweer tussen Kaap de Goede Hoop en Kaap Hoorn. Gebrek aan drinkwater, slechte radioverbindingen en veel tegenslag met de weersomstandigheden, de kenners weten daarvan via de website van de GGR en facebookpagina van Mark. Maar hoe heeft het nu zelf beleefd? Kon hij nog nuttig gebruik maken van de mega roeiriemen die hij mee had genomen?

Mark gaat nu in zijn eigen woorden vertellen wat hij heeft meegemaakt. Ook wil hij vast nog wel ingaan op zijn toekomstplannen. Deelname in juni dit jaar aan de AZAB zeilrace, van Falmouth naar de Azoren en terug (nu als duo met Susie Goodall). En eind 2019 weer de Atlantic Challenge, de oceaan roeirace van La Gomera naar Antigua, maar in een nieuwe door Dick Koopmans ontworpen oceaanroeiboot. En, waarschijnlijk nu amen met Marks broer Steve die hiervoor al een half jaar aan het trainen is. Kortom veel te vertellen over oude en nieuwe avonturen. 

De echte fans kunnen dan ook het boeiende boek Held op zee, het avontuurlijke leven van Mark Slats kopen, gesigneerd door Mark.
Kom luisteren en geef je nu meteen op, ook niet leden zijn welkom.

Nico van Ravesteijn

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024