Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Mark Slats als begenadigd verteller

Geplaatst op 10-05-2019  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Nico van Ravesteyn

2019-05-10-mark-slats-als-begenadigd-verteller-1Mark is een groot zeiler en oceaanroeier, maar ook een begenadigd verteller. Dat zullen de ruim 40 toehoorders waarvan ongeveer de helft van buiten Rijnland, kunnen bevestigen. Zij waren op woensdagavond 8 mei ondanks de nationale Ajax hysterie toch gekomen op deze Rijnland avond-met-maaltijd). Ademloos luisterden ze toen Mark vertelde over zijn deelname aan de Golden Globe Race (GGR) en vooral hoe hij extreme stormen en windstiltes wist te bedwingen. De boot was goed en snel, Mark sterk, fysiek en mentaal. Met veel details wist hij kleurrijk zijn gevecht te beschrijven met de uiteindelijke Franse winnaar van de GGR, Jean Luc van den Heede. Volgens veel aanwezigen was de belangrijkste reden dat hij niet eerste (kon) worden, zijn probleem om goede weerberichten te ontvangen. Mark wilde hierover niet speculeren, hij voer uiteindelijk zijn eigen race.

2019-05-10-mark-slats-als-begenadigd-verteller-2Mark's boek Held op zee van Micha Jacobs, vond gretig aftrek. Een aanrader, deze vlot geschreven biografie over de avonturen van Mark vanaf zijn vroege jeugd tot aan de finish van de GGR, met kaarten, foto's en dagboekfragmenten. Het boek gaat vooral over deze zeilrace en de Atlantic Challenge, de oceaan roeiwedstrijd waarin Mark in januari 2018 een wereldrecord behaalde als solo oceaanroeier met een tijd van 30 dagen voor dit traject van ruim 3000 zeemijl. Hij signeerde het boek met zijn lijfspreuk “Be stronger then your excuse” .

 

Aan het slot wilde Mark nog wel kort ingaan op zijn volgende vaarplannen:
Deelname deze zomer aan de AZAB zeilrace van Falmouth naar de Azoren en terug ( met Susie Goodall als bemanning). Start 1 juni 2019 . En ze varen natuurlijk weer in de Ophen Maverick die goed geheel opgeknapt wordt na de wereldreis en wat meer elektronica aan boord krijgt. Daarna staat de oceaan roeirace van La Gomera naar Antigua in december dit jaar weer op zijn agenda. Mark wil hiervoor zelf een nieuwe tweemansboot gaan bouwen naar ontwerp van Dick Koopmans. Zijn broer Steven gaat met hem mee en traint hiervoor al hard ook op Rijnland.

Nieuwe sponsors zijn welkom! Zij kunnen nu weten dat Mark Slats waar voor zijn geld biedt.
Wij wensen hem veel succes toe.

 

Nico van Ravesteyn

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023