Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Mark Slats staat op scherp voor zijn oceaanrace

Geplaatst op 28-11-2017  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Nico van Ravesteyn  -  Bron: http://www.markslats.nl/

2017-11-28-mark-slats-staat-op-scherp-1Volg hier de vorderingen van Mark: Live tracker
Over drie weken, op 15 december, start Marks grote droom, de oceaan roeirace van La Gomera naar Antigua. Het weer op La Gomera ziet er nu goed uit: 22 graden overdag, 18 graden 's nachts en een zwakke wind. Die waait nog uit het westen, maar gaat waarschijnlijk eind volgende week naar het oosten draaien. Belangrijk, want een oceaan-roeiboot is vrijwel niet vooruit te branden met flinke wind en golven tegen. Mark, ons Rijnlandlid van eind 2016, heeft goed leren roeien en staat te popelen om te vertrekken. Naar verwachting doen dit keer 28 boten mee met deelnemers uit de hele wereld. Hiervan 6 soloroeiers zoals Mark. Zie over hun achtergronden en motieven: https://www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com/2017-race-entrants/

Zijn boot is al op La Gomera aangekomen, zelf vertrekt hij eind november voor de laatste checks en voorbereidingen. Hij is in goede vorm, heeft steeds flink door getraind zoveel mogelijk op zee, maar de laatste maand vooral op de ergometer. De laatste training met zijn Peanuts van Scheveningen naar IJmuiden medio oktober kon hij combineren met een zeeroeitocht waaraan ook een Zeevier en wat sloepen meededen. Het ging prima, hij hield de sloepen goed bij. Zodra zijn boot op transport ging, heeft hij nog wat marathontochten in 'gewone' roeiboten geroeid met vrienden van roeivereniging De Laak, die hem nog wat roeitechnische tips konden geven. Mark heeft bij Rannoch Adventure, de bouwer van zijn boot, een stel langere riemen getest en ook meegenomen. Met goede wind mee kan hij daarmee nog wat effectiever roeien.
2017-11-28-mark-slats-staat-op-scherp-2Wie wil aanvoelen wat je tegenkomt op een race per roeiboot van 3000 mijl over de Atlantische Oceaan, moet het boek Vier vrouwen en een boot (HarperCollins, 2017) gaan lezen. Boeiend en goed geschreven. Zeeziekte, stormen, ruzies, blaren, alles wordt genoemd. Zij kwamen heelhuids aan na 67 dagen op zee.

Mark wil een nieuw record vestigen, maar dan wel helemaal alleen … Hij heeft zijn huis verkocht en zijn carbon boot (R 15, 7 m lang en 1,5 m breed) zelf uitgerust. Alles zette hij opzij gezet om maar hard en lang te kunnen trainen. Hij liet zich adviseren door iedereen die maar enig verstand had van duurtraining, voeding en oceaanroeien. Hij voelt zich nu superfit, de boot is goed getest: hij wil weg, de zee op.
Meer over Marks project en achtergronden op de recent verbeterde website www.markslats.nl, waarop ook alles staat over zijn steunproject Row4Cancer. Zodra hij van wal steekt, krijg je op deze site een link te zien waarmee je zijn vorderingen van dag tot dag op een kaart kunt volgen.

Wens hem veel sterkte, wat geluk en een gunstige wind toe !

 

Nico van Ravesteyn

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024