Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Mark Slats verbreekt wereldrecord oceaanroeien met 19 dagen

Geplaatst op 14-01-2018  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: ANP  -  Bron: NU.NL

2018-01-14-mark-slats-verbreekt-wereldrecord-oceaanroeienMark Slats heeft het wereldrecord oceaanroeien verbroken. De timmerman uit Wassenaar roeide solo en non-stop de 5.000 kilometer van de Canarische eilanden naar de Kleine Antillen in 30 dagen, 7 uur en 49 minuten.
De roeier kwam zondag rond 00.30 uur (Nederlandse tijd) aan op het eiland Antigua, 19 dagen sneller dan het vorige record. Slats deed mee aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, een van de zwaarste roeiwedstrijden ter wereld, om geld in te zamelen voor medicijnen tegen kanker.

Slats heeft met de race geld ingezameld voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Nadat zijn moeder ernstig ziek werd en behandeld moest worden voor longkanker, merkte Slats dat medicijnen erg duur zijn.

Met deze actie wil hij helpen medicijnen tegen kanker goedkoper te maken zodat een behandeling voor iedereen toegankelijk wordt. "Dit is voor jou, mama'', reageerde Slats vlak na aankomst in de haven.

De roeier vertrok op zijn boot Peanuts op 14 december van La Gomera op Las Palmas. Het vorige officiële record voor oceaanroeien (solo) stond op 49 dagen, 11 uur en 15 minuten.

Oceaanroeier Mark Slats komt aan in Antigua Bekijk de binnenkomst van oceaanroeier Mark Slats in Antigua Zwaar
"Ik voelde me een beetje wankel toen ik aankwam, maar inmiddels gaat het goed'', zegt de 40-jarige Slats, die verbaasd is dat hij zoveel tijd van het vorige record heeft afgesnoept.

Volgens hem komt de prestatie door een combinatie van goed materiaal, goede condities en een goede voorbereiding. "Ik heb ook geen pijn in mijn handen gehad, alleen nu even geen gevoel meer in twee vingers'', vertelt hij opgetogen.

In die maand op zee heeft Slats er nooit echt doorheen gezeten. Ook niet toen hij net in zijn bed kroop om een uurtje te gaan rusten en op dat moment "een walvis vol een klap aan de zijkant van mijn boot gaf''. Hij heeft het naar eigen zeggen twee keer mentaal zwaar gehad. "Maar in mijn zwaarste momenten dacht ik aan mijn moeder."

Voorlopig blijft Slats even op de Antillen. Vooral om zijn billen rust te geven. Doordat hij constant in een nat stoeltje zat, hebben die zwaar geleden, vertelt Slats. "De puisten zitten erop, maar gelukkig geen zweren.''

 

bron: NU.NL / ANP

Kijk op zijn facebookpagina voor de video van de aankomst: https://www.facebook.com/markslatsavontuur

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Was deze informatie nuttig?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024