Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Meer vrijwilligers: Broodnodig

Geplaatst op 30-07-2016  -  Categorie: Bericht

Meer vrijwilligers: Broodnodig
Volgens mij behoeft het geen betoog dat onze vereniging alleen kan voortbestaan met de inzet van veel vrijwilligers. Zonder hun werk wordt de bar niet bediend, krijgen leerlingen geen instructie, worden er geen examens afgenomen, komen er geen tochten en zou er geen aangepast roeien zijn.

Helaas moeten wij als bestuur constateren dat het vinden van vrijwilligers voor alle benodigde taken er niet gemakkelijker op wordt. En als je ziet wie er regelmatig voor de vereniging in touw zijn, dan gaat het bijna altijd om dezelfde groep mensen. Dat zijn er niet weinig maar er zijn ook veel leden die de weg naar het helpen nog niet gevonden hebben. Druk, druk, druk. De veel gehoorde verklaring dat dat nu eenmaal de tijdgeest is, helpt ons weinig. Want in deze moderne tijd worden de eisen die we met zijn allen aan instructie, coaching, materiaal, faciliteiten, bediening aan de bar en evenementen stellen, er niet minder op, in tegendeel.

 

Sinds enige jaren wordt aan ‘nieuwe leden’ gevraagd om aan te geven welke vrijwilligerstaken zij willen doen. Dat helpt een beetje maar niet genoeg. En het zou ook niet alleen van nieuwe leden moeten komen.

Onlangs heeft Job Dresden via een algemene mailing alle leden opgeroepen om aan te geven waar zij voor ingezet zouden kunnen worden. Wij rekenen op een grote respons. Het kan toch niet zo zijn dat Rijnland, zoals andere sport- en ook roeiverenigingen al doen, een verplichting tot vrijwilligerswerk moet instellen. Wij hebben het daar in het bestuur over gehad maar willen dat liever niet. Mocht onze oproep echt niet helpen, dan zien wij ons helaas gedwongen om in het najaar met een voorstel in deze zin naar de ALV te komen.

Dus: vind je ook dat je wat voor de vereniging zou kunnen doen, meld je dan aan en geef door in wat voor taken jij de roeivereniging zou willen helpen. Er is volgens ons voldoende keus in klussen voor ieders interesse en vaardigheden. En als dat niet voor jou geldt, maar wel voor je ploeggenoten, spoor hen daar dan toe aan. De vereniging heeft ieders hulp hard nodig.

Voor de leden die zich altijd weer hardmaken voor de vereniging: onze dank is onverminderd groot. Maar we willen jullie niet te veel belasten. Vandaar.

NIET WACHTEN! NU DOEN!

VUL DE INTERESSELIJST UIT DE MAIL VAN 1 MEI ONMIDDELLIJK IN! OF MELD JE AAN BIJ EEN COMMISSIE, HET BESTUUR OF DE SOEVIE.

Evert Gianotten,
Voorzitter

Vrijwilligers.9b835f

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023