Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Meerdaagse groep 2 in Friesland

Geplaatst op 05-05-2024  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Marlinde Hoek

2024-05-05-meerdaagse-groep-2-1a

Met een stormachtige wind kwamen we zondagavond 28 april met de auto aan in Earnewâld in Friesland. In een restaurantje hebben we eerst iets gegeten en in de avond kregen we de eerste briefing voor de eerste tocht. Ik had al wel stoerevierentochten en wat kleinere tochten geroeid maar dit was voor mij een eerste meerdaagse. Voor vertrek was ik ook wel in spanning hoe alles zou gaan verlopen, samen een hotelkamer delen met iemand die je nog niet echt kent en zou het wel goed roeiweer worden. Maar wat hebben we geboft met drie schitterende zonnige zomerse roeidagen met een hele leuke groep, een lieve kamergenoot, gezellige borrels en echt fantastisch eten. Alles was zo goed georganiseerd! Bij deze nogmaals bedankt toercommissie voor alle voorbereiding en geweldige organisatie!

2024-05-05-meerdaagse-groep-2-2

Het vakantiegevoel was er meteen. De eerste ochtend wakker worden met uitzicht vanuit de hotelkamer op onze boten en het water. We gingen deze eerste roeidag het gebied De Alde Feanen met de boot ontdekken met een tocht van zo’n 28 km via Grouw. Grouw is een leuk watersportdorp waar we via verschillende routes op dag 1 en dag 2 langskwamen en meermalen neerstreken op het terras van het Theehuis met uitzicht op het Pikmeer en het Prinses Margriet Kanaal.

2024-05-05-meerdaagse-groep-2-3

Daar gingen we drie dagen door de rietlanden, mooie meertjes langs de ruigten, struwelen en moerasbossen. Wat een bijzondere natuur en rust en ruimte om ons heen. Voor vogelliefhebbers is het hier een walhalla aan vogelsoorten. Langs het riet zongen de karekieten en rietzangers en tijdens de koffie vlogen er wulpen, kiekendief en ooievaars langs en tijdens de lunch doken er visdiefjes voor je neus in het water om vis te vangen. In de nacht heb ik ook nog een roerdomp gehoord. Het leek wel of je in een live uitzending van Vroege Vogels was beland.

In de tweede nacht viel er nog een buitje waardoor we de boten voor vertrek nog even moesten sponzen. Dag twee was een mooie tocht van zo’n 30 km buitenom langs en door een aantal dorpjes, met soms een obstakel en versmalling waarbij de peddels werden ingezet. Het was ondanks de meivakantie nog erg rustig in het gebied en je het gevoel had alleen met roeiers en wat zeilers op het water te zijn.

2024-05-05-meerdaagse-groep-2-4

En dan was alweer de laatste dag aangebroken met een tocht in de ochtend van zo’n 12 kilometer. Als een geolied team brachten we de boten uit het water naar de botenwagens en stonden deze weer klaar voor vertrek. Nog een heerlijke afscheidslunch en iedereen vertrok weer huiswaarts.

 

Marlinde Hoek

 

2024-05-05-meerdaagse-groep-2-5

 

 Meer foto's 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024