Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Meeroeien met Zeeroeien? Een aanrader!

Geplaatst op 03-09-2019  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Maritta Kuiper

Zaterdag 31 augustus werd een stralend zonnige dag, met een zwak windje en 27 graden - de Markermeertocht zou letterlijk een vuurdoop worden. Ik keek er met voorpret naar het zeeroei avontuur uit, roeien in een boot die ruige golfslag en wilde windstoten kon doorstaan! Maar op deze dag was het heet, windstil en vlak op het Markermeer en op enkele dobberende zeilbootjes en een krijsende kokmeeuw na was er nauwelijks verkeer.

2019-09-03-meeroeien-met-zeeroeien-een-aanraderEen prachtige dag voor onze tocht, dat wel.  Ik had het geluk met Kai in zijn lichte twee te mogen starten. Het ging wel Kai-hard, met een slag die duidelijk gewend was marathontochten te maken; op de heenreis van 11 km (keuring om, langs de boeien), moest ik wel 6 keer drink- en uitpufpauzes houden. Daarbij konden we dan eventjes fijn met de zeevier roeiers uitwisselen hoe het ging.

Vooraf nieuwsgierig naar het nut en de bedoeling van de Marker Wadden, vond ik een informatief filmpje over dit prestigieuse project (zie hieronder).

2019-08-03-meeroeien-met-zeeroeien-een-aanrader-2Het was een unieke ervaring om per roeiboot het hoofdeiland te mogen aandoen en rond te kijken. De begroeiing beperkt zich nu nog tot wat rietvelden en stugge kleurijk bloeiende oeverplanten. Er zijn meerdere vogelkijkhutten en een uitkijktoren. In de schaduw van een grote partytent met picnic bankjes konden we bijkomen en vlakbij was een strandje waar je kon afkoelen in het schone ‘binnenwater’ tussen de eilanden. Voor de terugtocht stapte ik in de vier.  We besloten een rondje om de eilandengroep te maken alvorens terug te varen naar de Bataviahaven. Daar pakten we nog even een terrasje uit de zon als afsluiter voor de terugrit en boten boenen op Rijnland.

Ik heb genoten van de groep, erg gezellig. Alle lof voor Job en Kai die de tocht zo fijn en knap hebben verzorgd. Het op-en afladen van de boten, begeleiding, vervoer van deelnemers, voorzieningen: boten, zwemvesten en zelfs overheerlijke stukken meloen en pruimen in overvloed! We zijn als novice-deelnemers enorm verwend. Dank jullie wel voor deze gezellige en leuke dag!  

 

Maritta Kuiper


Tocht: Marker Wadden

Deelnemers: Job, Kai, Martin, Nelleke, Care, Lizet en Maritta
Fotoalbum: klik hier

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024