Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Midweek roeien RV De Laak 11 mei

Geplaatst op 13-05-2022  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Melissa van Valderen

2022-05-13-midweek-roeien-rv-de-laak-11-mei-2022-1Als je na het behalen van je examen toerroeien op 24 april jl. de aankondiging voor “Midweekroeien” op het nieuwsoverzicht ziet staan, dan moet je wel deelnemen toch? Althans, zo dacht ik erover. Dus aangemeld, de roeidames van mijn woensdagochtend club enthousiast gemaakt en uiteindelijk met 12 Rijnland roeiers naar Den Haag vertrokken.

Op woensdag 11 mei werden we gastvrij ontvangen bij Roeivereniging De Laak aan de Binckhorst in Den Haag. Voor sommigen was dit ook de eerste keer, om via een andere vereniging te gaan toerroeien, dus best wel een beetje spannend. Maar met eerst een kopje koffie of thee, uitleg over de route, de heerlijke zelfgebakken cake (dank aan de partner van Rob/rv De Laak) en de heerlijke soesjes (dank aan Marcel/rv Rijnland, tip van Lanny!) konden we de boten uitbrengen. Het weer was prima, met volop zon en windkracht 4 -5 bft, vertrokken we met drie wherries en één C-boot door het Haagvliet of Trekvliet, onder het Schenkviaduct, via de Uilebomen onder het Prins Bernhardviaduct, onder de Herengracht door richting het Malieveld.

De eerste meters zaten erop. Even aanleggen, uitstappen, wisselen van plek en door. Langs de Koningskade richting Madurodam, Hubertusviaduct onderdoor, Haringkade, langs het Troelstra monument naar het Westbroekpark.

2022-05-13-midweek-roeien-rv-de-laak-11-mei-2022-2Na een lange, zonnige lunchtijd weer in de boten gestapt en naar de vijver bij het Indisch monument geroeid. Uitgestapt, even een moment van bezinning bij dit monument. Daarna rustig terug geroeid naar de Roeivereniging De Laak. Het slippen en liggen is nu helemaal bekend en onder de knie want we kwamen dezelfde “obstakels “tegen.

Ruim vier en half uur onderweg geweest, 14,5 km geroeid. Roeiend door Den Haag met voor mij en nog een aantal deelnemers veel bekende plekken maar nu gezien vanaf het water en niet vanaf de fiets of auto. Het was het een heerlijke roei-ervaring. Op naar de meerdaagse, stoerevierentocht (36 km op 21 mei as.) of gewoon weer een midweek-dag- toertocht (9 juni door de grachten van Utrecht). Zeker heel leuk voor nieuwe leden of voor oud leden, dat kan natuurlijk ook!

 

Melissa van Valderen

 

(meer foto's van deze tocht, zie fotoalbum Midweekroeien Den Haag)

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024