Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Midweek Rotterdam, roeien op de Rotte

Geplaatst op 18-06-2023  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Marianne van der Kaaij

Heen en weer bootje

Woensdag 14 juni gingen we voor een toertocht over de Rotte naar de Rottemeren en weer terug. Na een half jaar niet geroeid te hebben vanwege een peesblessure, wilde ik als geboren en getogen Rotterdamse dit niet voorbij laten gaan. Herinneringen uit mijn jeugd in Rotterdam kwamen bovendrijven. De woensdagmiddagen voor een dubbeltje mee met het Heen en Weer bootje van de Veerhaven naar Katendrecht en weer terug. Het Heen en Weer bootje, een zuchtend naar diesel stinkend pondje over de Nieuwe Maas.

2023-06-19-midweekroeien-rotterdamDeze woensdag werden we om 10 uur gastvrij verwelkomd met koffie en koekjes bij roeivereniging Rijnmond. Het beloofde een stralende dag te worden. 15 Rijnlanders met glimmende gezichten van de zonnebrand onder beschermende hoofddeksels hadden er zin in. Al snel lagen de boten in het water. We vetrokken met 4 boten. Ik zat in de boot met Lanny, Martin en Marjolein, dus ik kon de vraag van Lanny om dit verslag te maken niet meer ontwijken. De route was niet moeilijk, alsmaar rechtdoor, dan kwamen we vanzelf op de Rottemeren. Aan weerszijden van de Rotte zagen we molens, de loodsen van Roeiverenigingen Nautilus en de Maas en woningen in diverse bouwstijlen. Soms jaloersmakende optrekjes. Onderweg aanleggen om van roei- en stuurplaats te wisselen ging niet overal even gemakkelijk omdat de grond door droogte keihard was en het enige kracht kostte om de geitenpen in de grond te draaien. Maar door de vasthoudendheid van Martin lukte dit en kon hij ook nog een mooie knoop leggen in het landvastje. We ontmoetten de familie van Stella die ons op de fiets volgde en mooie foto’s en filmpjes heeft gemaakt. De afstand die we geroeid hebben werd bevestigd door enkele Strava gebruikers, met wat gesteggel over onze gemiddelde snelheid omdat je als je niet roeit dat ding op pauze moet zetten zodat je snelheid niet onnodig daalt! Genieten deden we volop, wolkeloos weer met bovengemiddelde temperaturen, fijne mederoeiers, mooie gesprekken en prachtig roeiwater met weinig gemotoriseerd verkeer. De enige mogelijke obstakels waren de van bruggen springende jongetjes die mogelijk in onze achtersteven terecht zouden kunnen komen, maar die angst bleek gelukkig ongegrond.

2023-06-18-midweekroeien-rotterdam

Het keerpunt van de tocht was bij eetcafé De Roerdomp waar we genoodzaakt waren om onze lunch in het gras te verorberen, omdat roeivereniging De Maas het hele terras had bezet. Tijdens de lunch ontstonden schoolreisachtige taferelen omdat uit iedere tas energierepen, stroopwafels en andersoortige koekjes tevoorschijn kwamen die gul uitgedeeld werden. Het enige dat niet aan een schoolreisje deed denken was het gemijmer over een groot glas wijn dat volgens sommigen deze dag helemaal af zou maken. 

Bij terugkomst stonden de gastvrije vrijwilligers van Rijnmond klaar om ons uit het water te helpen en waren er kannen met ijskoud water zodat we ons vochtgehalte weer een beetje op peil konden brengen. Deze woensdag zat ik dus weer in een Heen en Weer bootje, maar nu op eigen kracht en zonder diesellucht.
Ik vond het heerlijk!

Dank aan Rijnmond, aan de organisatoren, in het bijzonder Lanny, die ondanks dat zij haar administratie thuis had laten liggen, toch nog uit het hoofd een bootindeling wist te maken.
Chapeau! Het was een topdag!

Marianne van der Kaaij

 Meer foto's

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024