Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Midweekroeien bij 'de Doorslag'

Geplaatst op 21-07-2018  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Lanny Tan en Kees Henstra

2018-07-22-midweekroeien-bij-de-doorslagWe kregen een hartelijke ontvangst met appelcake, koffie en thee door 2 leden van de Nieuwegeinse Roeivereniging de DoorSlag. De club zit in een prachtig modern gebouw met een groot terras op de 1e etage aan het Merwede kanaal. Na wat historische uitleg over de omliggende wateren, het ontstaan van de club en de nabij gelegen steden en dorpen konden we instappen in prachtige houten vieren met Macon bladen op 1 na met grote bladen.

De tocht voer over de Hollandse IJssel richting Montfoort, met veel luxe villa’s langs de waterkant en groene vergezichten. Omdat we door een onoverzichtelijk openstaande sluis en 2 bruggen waar je liggend onderdoor moest roeien, ging René op de fiets met ons mee. Er voeren echter wat motorboten voor ons uit en er waren ook nog wat tegenliggers, dus de bruggen gingen open zodat we er rechtop doorheen konden! Heel anders was dat op de terugreis toen we plat moesten liggen en je met je neus bijna de brug kon raken. Onderweg bij restaurant “Marnemoende” aangelegd voor een kop koffie en waar we aan de zijkant daarvan konden picknicken.

Montfoort hebben we niet gehaald, bij Achthoven zijn we omgekeerd om vervolgens naar IJsselstein te roeien om daar een ijsje te gaan eten. Een mooi stadje met een oude kern en een prachtige kerk, de Sint Nicolaas, met een bijzondere toren uit 1535, de eerste echte Renaissance toren van Nederland, ontworpen door Pasqualini. Bij het instappen heeft Trudy nog even gevoeld of de temperatuur van het water lekker was en dat was gelukkig zo. Het viel nog niet mee om dat stadje roeiend weer uit te komen en na diverse pogingen om in de stadsgracht te keren (Andra had dat andere boten zien doen.....!) zijn we er strijkend uit gegaan. 

Bijzonder in onze boot “de Kluut” was dat alle bankje los zaten, hetgeen betekende dat je bij de kleinste verschuiving je bankje kwijt was. Dat was even wennen. Jacques dacht deze tocht op zijn sloffen te kunnen doen, maar deed dat uiteindelijk op zijn sokken!

Al met al een prachtige geslaagde roeidag met vrolijke mensen en heel mooie weer. Moe maar voldaan huiswaarts gekeerd.

Met dank aan René, Trix en uiteraard onze eigen Marianne!

Lanny Tan en Kees Henstra

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024