Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Midweekroeien bij de KRZV Het Spaarne in Heemstede

Geplaatst op 12-05-2023  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Hetty de Jong

2023-05-17-midweekroeien-heemstede-1Met ons roeiclubje van de woensdag hadden we besloten om deze woensdag mee te doen aan het midweekroeien op het Spaarne. We keken ernaar uit en hielden het weer vast in de gaten. Dat leek niet best, totdat ik woensdag naar de voorspelling in Heemstede keek en er geen regendruppel meer te zien was. 

De roeivereniging ligt prachtig aan het Spaarne. Er stonden vazen met veldbloemen, een tafelvoetbalspel en er was een aparte ruimte voor denksporters. We werden ontvangen met koffie. Ik werd nog eens extra welkom geheten door Lanny, die een visioen had gehad dat ik het verslag zou schrijven. Ik vroeg me nog af hoe dat visioen geëindigd was, maar voor de zekerheid gingen veel mensen alvast veel foto's maken voor het verslag. 

En toen roeiden we het Spaarne op. Behalve roeiers waren er geen boten te zien op het brede water. Wel hoorden we al direct vogels en zagen we hier en daar een nest tussen de woonboten. Jolanda, onze captain, bleek een goede kaartlezer, die ons vertelde over wat er zoal langs de route te zien was. We kwamen langs het Cruquius, waar een interessant museum is over de drooglegging van de Haarlemmermeerpolder, wist Monique. Wouter wist ook over van alles wat te vertellen en zo werd onze geest verruimd, terwijl we door Vijfhuizen roeiden. Over de ringvaart, die hier en daar werd verpest door een snelweg, maar waarlangs de veldbloemen in groten getale bloeiden. 

2023-05-17-midweekroeien-heemstede-2

Onze gezamenlijke stop was op de plas "de mooie Nel" in restaurant Loef. We werden hartelijk ontvangen aan de steiger door iemand van het restaurant en Lanny. Het was een gezellig weerzien met iedereen op het terras aan het water. Verhalen werden uitgewisseld. Een groepje had ergens aangelegd waar ze zomaar koffie kregen aangeboden door mensen die daar vlakbij woonden. 

In onze boot Chistoffel roeiden we verder richting Haarlem. Midden onder een grote brug bleek dat we net de afslag naar de langere route gemist hadden. Er bleken ineens zoveel meningen als mensen in de boot. De een wilde terug en begon vast te strijken. De ander was nog aan het halen. Voor en achter ons verschenen boten, waardoor de stuur (ik) enigszins uit het veld geslagen was, maar toen beslist weer de touwtjes in handen nam om naar een veilige plek te sturen. Met goed teamwork namen we daarna de langere route. Dit stuk deed denken aan de singels in Leiden. Tussen de bomen met jong groene bladeren zagen we een prachtige grote kastanjeboom. Er waren lage bruggetjes, waar we liggend onderdoor roeiden. 

En toen roeiden we Haarlem binnen, langs het station, de koepel en vele terrasjes. Ergens achter wat huizen zagen we de BAVO liggen en de binnenstad. Wat een contrast met dit levendige Haarlem toen we onder de weg door roeiden en opeens weer in de rust van Heemstede terecht kwamen. De huizen langs het water, groot, klein, allemaal anders met mooie tuinen en terrassen. Ik zou overal wel willen wonen. Toen Monique zei: "we moeten er nu bijna zijn", verscheen om de hoek de roeivereniging. 

2023-05-17-midweekroeien-heemstede-3

Wat was het een heerlijke dag geweest. Niet alleen het weer had zich aan de weer-app gehouden, maar vooral de gezelligheid, de natuur en de geweldige organisatie van Lanny, Peter en Jurgen maakten deze dag speciaal.

 

Hetty de Jong

 

 Meer foto's

 

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Sandra Waasdorp Sandra Waasdorp
15 mei 2023 18:28

Je hebt een leuk stukje geschreven. Mijn petje af! Het was een leuke roeimidweekdag en zeker voor herhaling vatbaar.

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024