Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Een prachtige midzomeravond

Geplaatst op 19-06-2023  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Maria Post

2023-06-20-midzomeravondtocht-32023-06-20-midzomeravondtocht-1Vrijdagavond 16 juni, wederom een prachtige warme dag in de lange recordreeks. Met 27 roeiers gingen we na de koffie op pad. De colone wherries maakte er soms onderling een wedstrijdje van waarbij vooral de jeugdroeiers zich konden uitleven. Op het dijkje van het Aa-meertje bij de eerste Weipoortbrug zijn alle 7 boten geland. Na het uitpakken van de verspreide tassen met alle lekkernijen was er een gezellig samenzijn. Ik zag oude bekenden en veel nieuwe gezichten! Ontzettend leuk om weer een andere groep te gaan ervaren en het enthousiasme te zien bij iedereen. Want wat een avond was het!

De toercommissie had voor veel frisse en gezonde hapjes gezorgd, van watermeloen tot tomaatjes, die bijna schoon opgingen. Ook de frisdrank had gretig aftrek. Onze jeugdleden verzorgden hun eigen suikerbom in de vorm van veel snoepgoed. Dat hebben ze er vervolgens deels uitgezwommen, ze waren de enige dappere dodo's en werden met bewondering aangemoedigd door de anderen. Helaas is het toch altijd eerder tijd om terug te gaan dan je zou willen. Afdrogen, opruimen, inpakken, lampjes monteren en rap naar de vereniging want 23 uur was de bedoeling als eindtijd. Ik had een aantal jeugdleden aan boord en die gingen er druk kletsend voor! 2023-06-20-midzomeravondtocht-4De Stompwijkse jeugd vond het ook een mooie avond om op het water te gaan en voeren met twee volgepakte onverlichte vlotten op de wetering. Het was dat ze een hoop herrie maakten of was het toch onze eigen verlichting dat we elkaar tijdig konden passeren? En een speedboot vond het wel tof om de hoogste golven te maken die ik heb meegemaakt in mijn 16 jaar roeicarrière. Geen brokken en niemand overstroomd, wel moe maar voldaan waren we. Heerlijk geroeid met een leuk gemixt gezelschap, een prachtige zonsondergang gezien met een roze/oranje gloed op het water. Een mooi begin van de zomer en voor sommigen zelfs 'best rowing adventure ever'!

2023-06-20-midzomeravondtocht-2Zofia, jeugdlid heeft haar ervaring ook beschreven:
"I thoroughly enjoyed the midzomer tocht. We rowed in wherrys  and C4 and had the opportunity to practice our coxing. The rowing part of the evening was very enjoyable as we played music and sang songs. The people that we rowed with were extremely kind and taught us various steering commands. The jeugd group got to go swimming during our picnic at the final destination which was very fun. Overall the midzomer was one of the highlights in the year and the best way to start the summer."

Maria Post

 

 Meer foto's

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Pien van der Hoeven Pien van der Hoeven
21 jun 2023 18:11

Wat een aanstekelijk leuk verslag!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024