Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Naambord RV Rijnland gerenoveerd!

Geplaatst op 07-07-2017  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Job Dresden

Het valt maar weinigen op, maar onze roeivereniging heeft een prachtig naambord aan de waterkant met in gouden letters de naam van onze vereniging. In feite is dit naambord het visitekaartje van Rijnland.

Het naambord is indertijd (1994-1995) in opdracht van Jo Hazelbag, de toenmalige voorzitter, gemaakt en door Jan de Rooij , de toenmalige bootsman, geschilderd. Jan de Rooij was daarvoor schilder op marineschepen geweest en had daarbij ervaring opgedaan met het schilderen van dit soort naamborden. Deze naamborden vind je vaak op marineschepen, maar ook wel op andere (oud-hollandse) schepen. Onlangs trof ik overigens ook zo'n bord aan bij de ingang van Museum Voorlinden in Wassenaar!

2017-07-07-naambord-gerenoveerd

 

Het naambord was een aantal jaren geleden wel geschuurd, maar daarna niet goed meer geschilderd. Daardoor was het "weer" erin gekomen. Ook de goudverf was volledig vergaan. Het naambord  zag het bord er niet meer uit en een roeivereniging die zo graag hout(en boten) wil behouden, onwaardig! Na enkele pogingen anderen te interesseren in het opknappen van het naambord, heb ik het zelf maar ter hand genomen.

Het naambord is allereerst uitgebreid met de (zware) schuurmachine van Barend grof en daarna fijn geschuurd tot het "weer" en ander vuil eruit geschuurd waren. Ook het goudverf van de letters is volledig weggeschuurd en de randen zijn met een "Dremel" behandeld.  Daarna vindt het leuke verfwerk plaats. Het naambord is vijf keer in de vernis gezet. De letters zijn drie keer in de goudverf gezet.

De renovatie van het naambord is thans klaar en kan er weer een aantal jaren tegen. Nu de rest van het gebouw nog!!

Job Dresden

 


[1] Met dank aan Jan van Blankenstein voor zijn historische gegevens, aan Peter van Gessel voor zijn tips over de constructie en het opknappen en aan Saskia de Vlas voor haar hulp bij het vinden van de goudverf.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024