Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

NAR 25 juni

Geplaatst op 25-06-2016  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Koos en Irma

Op 25 juni was het weer tijd voor de NAR, die deze keer werd het georganiseerd door RV Cornelis Tromp te Hilversum.

Nar 2016 1

Het geheel, zowel de voorbereiding als de dag zelf, was prima georganiseerd. O.a. doordat we overal tijdig over geïnformeerd werden. En bij aankomst werden we al meteen  naar een parkeerplek verwezen. Dat geeft een welkomstgevoel. Er waren door de RV Tromp de nodige vrijwilligers opgetrommeld, zodat een en ander gesmeerd verliep.

Alhoewel we zelf eerst bij RV Rijnland een akkefietje hadden met de botenwagen die van de trekhaak afliep, maar door alert optreden liep dit goed af.

Allereerst werden we ontvangen met koffie/thee en appeltaart. Dat ging er natuurlijke wel in. Energie voor de komende inspanning. Dat we welkom waren was ook te merken aan het feit dat we vriendelijk en gastvrij benaderd werden. 

Nar 2016 2

Ieder van ons werd voorzien van een tasje met daarin een informatieboekje, de lunch, het water, versnaperingen voor onderweg en een presentje, een sleutelhanger met daaraan een drijvertje. Altijd handig, vooral als je veel op en bij het water bent en een leuke herinnering.

 

Vanuit Rijnland hadden we drie boten meegenomen en we hebben we er twee van Tromp geleend. Met elkaar waren we in Hilversum met tweeëntwintig personen, onder wie onze vaste begeleidsters Irma en Linda.

 

We konden kiezen uit een korte (8 km) of een lange tocht (16 km). Wij hebben allemaal voor de lange tocht gekozen. En sommigen hebben de tocht nog iets langer gemaakt door op het kanaal richting de molen te roeien. De tocht ging ondermeer over het Hilversums kanaal en de daaraan gelieerde plasjes en vaarten, het Loosdrechts gebied. Het was daar zeer fraai roeien. Onderweg was er gezorgd voor een pleisterplaats alwaar we ons te goed konden doen aan ons meegekregen lunchpakket.

De pleisterplaats was een eiland in de genoemde wateren. Het was een beetje een stoppelig veld, maar er was gezorgd voor dekens en zeilen om een en ander af te dekken. Het liep voor sommigen van ons ongemakkelijk, maar ook daar was weer assistentie aanwezig. Zelfs voor een tijdelijk toilet was gezorgd.

Bij de pleisterplaats kon desgewenst gewisseld worden van roeier. Het aanleggen daar, en ook weer het verstrek van de boten, verliep geordend. Wie het eerst binnenkwam moest ook als eerste weer vertrekken.

Het was prachtig weer, lekker zonnig en niet veel wind. Prima om te roeien.

Nar 2016 3 Nar 2016 4

Terwijl er geroeid werd hebben de achterblijvers in twee sloepen over het kanaal en over een andere plas gevaren.          

 

Terug gekomen bij de sociëteit werden we voorzien van een drankje. En na enige tijd was het opnieuw tijd om te roeien. Deze keer voor wedstrijden (van 500 meter) waarvoor we ons hadden kunnen inschrijven. Onze resultaten waren niet slecht, een tweede ( 0:03:34,93) en een zesde (0:03:48,17) plaats.  Helaas hadden we toen de pech dat het van een beetje regen wat harder begon te regenen. Alhoewel dat de pret niet kon drukken.

Het gezamenlijk roeien en het met elkaar oefenen heeft toch zijn vruchten afgeworpen.

Nar 2016 5

Bijzonder was de ervaring van Lizet:

Lizet werd in een boot door een duwmotorbootje naar de plek geduwd waar de boot beter uit het water gehaald kon worden voor het opladen. Maar ja, omdat het touw te snel los werd gemaakt dreef Lizet opeens stuurloos op het water. Maar met wat duwen met de duwboot en van de kant af trekken  met de pikhaak kwam ze weer veilig aan de kant. Het gaf uiteraard de nodige hilariteit aan de wal.

Ook bij het opladen van de boten waren er weer vrijwilligers van Tromp die ons daarbij hielpen

 

In de sociëteit was er ondertussen muziek van een zeemanskoor. En later van een ensemble met een breed repertoire van melancholische en feestelijke muziek.

Ondertussen werden we getrakteerd op een buffet met een Indisch tintje. Wat ook weer goed in de smaak viel.

 

Hierna konden we allemaal weer tevreden naar huis. Met dank aan alle begeleiders en ook aan de botenvervoerders, Nico en Hans, die deze dag voor ons mogelijk maakten. Want er komt heel wat bij kijken zonder dat wij roeiers dat echt meekrijgen. Dat blijkt doordat er soms ineens “een tipje van de sluier” wordt opgelicht.

 

Koos en Irma

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024