Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Nico van Ravesteyn, lid van verdienste

Geplaatst op 25-03-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Joost Paijmans

Vol trots meldde de commissaris Materieel, Harry Kolk, tijdens het Head-diner op 20 maart j.l., dat de RV Rijnland met twintig deelnemende ploegen op twee na de meeste inschrijvingen had voor de Head of the River. In schril contrast hiermee was de opkomst voor de Algemene ledenvergadering van donderdag 24 maart j.l. Ongeveer veertig leden en dan tel ik het acht-koppige bestuur nog mee. Als dan van een record sprake was dan lijkt de gemiddelde leeftijd van de aanwezigen daarvoor in aanmerking te komen. Dat doet overigens niets af aan hun kwaliteit, daarin geëvenaard door de wijze waarop het bestuur de vergadering had voorbereid.

Na de opening, de mededelingen en de verslagen gaf penningmeester Gert van Uitert een goed en strak beeld van een bloeiende en financieel gezonde vereniging. Ook een constante stroom vragen van met name Peter van Gessel kon daar geen afbreuk aan doen en dat gold ook het ‘Financieel Meerjarenperspectief’. De kascommissie, bestaande uit Jacques Huisman en Caroline Wortelboer, konden daar in zorgvuldig gekozen woorden, van harte mee instemmen. In hun lof werd ook de vorige penningmeester Ruud de Graaff betrokken. Na een korte pauze werd gesproken over het botenwagenbeleid, of het jaarboek al dan niet exclusief digitaal beschikbaar zou moeten zijn en aan welke voorwaarden dat dan zou moeten voldoen, gaf Hedy Poot namens de bouwcommissie een overzicht van de te nemen stappen voordat de eerste paal de grond ingaat of steen wordt gelegd. Met name is belangrijk vast te leggen wat de vereniging wil én kan!

Alleraardigst was de geste van het relatief jonge lid Kai Fischer (Zamip) die een zeewaardige ‘vier met stuurman’ compleet met trailer heeft aangeboden. Niet alleen wordt daarmee de Vliet bedwongen, maar ook wordt gedacht aan het IJsselmeer en de Noordzee.

Maar dan het klapstuk: de benoeming van het lid van verdienste. Natuurlijk, iedereen was benieuwd wie het zou worden en in de kring van de veertig aanwezige leden was er het bestuur die niet meetelde en ook een aantal aanwezigen was al als zodanig onderscheiden dus richtte het oog zich al snel op Nico van Ravesteyn en terecht!! Niet alleen werd hij door voorzitter Evert Gianotten naar voeren geroepen, maar als je de verdiensten van Nico als commissaris roeien in het bestuur, als kartrekker voor het aangepast roeien, als ploegmaat en ook op de vereniging en aan het vlot. Altijd is Nico degene die aanbiedt te helpen, met advies komt en als iemand waar nooit tevergeefs een beroep op zal worden gedaan Nico en partner Addy, van harte proficiat gewenst. We zijn niet alleen blij dat je als zodanig bent onderscheiden, maar vooral omdat je het verdient, omdat we altijd op je kunnen rekenen en vooral ook omdat je bent die je bent. Gefeliciteerd daarmee!!

Joost Paijmans.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023