Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Niet iedereen hield het droog tijdens de ROW

Geplaatst op 04-07-2022  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Ilka Timofei

2022-07-04-niet-iedereen-hield-het-droog-tijdens-de-rowAfgelopen vrijdag hebben we weer kunnen genieten van de jaarlijkse ROW. Na verwelkomd te zijn met een heerlijke alcoholvrije cocktail was het tijd voor de ploegindelingen. Voor onze 57e verjaardag werd er gestreden in verschillende boottypes en met samengestelde formaties in drie 300 meter races. Met windvlagen van 5 Beaufort roeiend in glad materiaal met deelnemers waarvan niet iedereen dat gewend is, waren het enerverende races.

In mijn geval mocht ik in de Hoornwijck stappen met ons bestuurslid (en mijn trouwe skiff partner) Pien, met succesvol jeugdlid Alex, met enthousiaste beginner Jenny en kordate stuurvrouw Agnes. Waar ik bij het oproeien nog vreesde voor omslaan, voeren we bij de 3e race toch een mooie 15km per uur. En waar ik na afloop toe was aan een verfrissend biertje want ik had het toch best warm gekregen moesten mijn ploeggenoten zich eerst volledig afdrogen en opwarmen, want ik had toch wel veel zekerheid gezocht in het slifferen met bijkomend gespetter; nogmaals sorry team F. Maar wat is het toch leuk om op zo’n manier in contact te komen met andere leden en elkaar een beetje te leren kennen. En ik hoop dat deze laagdrempelige introductie in het racen anderen net zo aanmoedigt als dat het mij 12 jaar geleden heeft gedaan toen ik bij de ROW van destijds voor het eerst in een S1 skiff mocht strijden en de kriebels ontstonden om door te pakken en te willen gaan wedstrijdroeien.

2022-07-04-niet-iedereen-hield-het-droog-tijdens-de-row-2Maar ook als dat niet zo is dan was de ROW toch al een mooi succes, omdat er zo’n leuke brede vertegenwoordiging van onze vereniging aanwezig was; van leden die net de eerste instructiecursus hadden gehad tot de zeer gevorderde wedstrijdroeiers en van jeugd tot Duco. Die overigens een prijs krijg als oudste deelnemer. Verder was er nog een aanmoedigingsprijs voor Rutger en Gerrie. En na volledig objectieve en onweerlegbare berekeningen was de hoofdprijs voor Winfred en zijn ploeggenoten.

2022-07-04-niet-iedereen-hield-het-droog-tijdens-de-row-3Ondertussen was het ook tijd voor de andere helft van de avond: de heerlijke professioneel verzorgde barbeque met zelfgemaakte salades en natuurlijk de gezelligheid. Bij de laatste zonnestralen was het genieten, werd er gelachen, werden verhalen uit de oude doos opgehaald, werd er op nieuwe ideeën gebroed, werden nieuwe contacten gemaakt of verder verdiept. Kortom het was leuk! En dankzij dit alles werden we als vereniging weer een beetje sterker.

Grote dank aan alle deelnemers en toeschouwers voor de gezelligheid, aan het bestuur om dit te initiëren, aan de dames VA 8+ om dit te organiseren en aan de Soevie voor de heerlijke barbeque en drankjes! 

Gelukkig hoeven we geen jaar te wachten op de volgende leuke activiteit. Blok de volgende data dus vast in je agenda.

  • 19 & 20 augustus vindt er op Rijnland een trainingsweekend plaats voor wedstrijdroeiers ter voorbereidingen op de Fisa Masters in Libourne. Geïnteresseerden kunnen zich bij mij melden. 
  • 27 augustus Rijnland Marathon
  • 16 september Terug uit Bordeaux wijnproeverij 
  • 28 september Happen en Trappen

 

Ilka Timofei

 

2022-07-04-niet-iedereen-hield-het-droog-tijdens-de-row-4

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Pien van der Hoeven Pien van der Hoeven
06 jul 2022 14:13

Leuk, Ilka! Op naar de volgende activiteiten!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024