Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Nieuwe correctiefactoren voor roeiwedstrijden

Geplaatst op 03-09-2023  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Sylvia van Geffen

rekenmachineIn het najaar gaan de Korte Vliet Wedstrijden en de Wintercompetitie weer van start. Het bijzondere aan deze wedstrijden is dat we niet alleen een uitslag per geslacht/boottype/leeftijdscategorie hebben. We hebben ook een overall uitslag waarin we de prestaties van alle deelnemers met elkaar vergelijken. Hiervoor gebruiken we correctiefactoren. Zo kunnen we bijvoorbeeld de compleet verschillende absolute tijden van een MA8+ onderbouwd vergelijken met die van een WM-I1x. 

De correctiefactoren die wij gebruiken, zijn de correctiefactoren die de KNRB als richtlijn hanteert. De makers (nu twee roeiers van Breda en RIC) geven deze factoren elke vijf jaar een opfrisbeurt. Hiervoor gebruiken ze de uitslagen van de World Rowing Masters Regatta. De laatste update was in 2016. De COVID-pandemie zorgde ervoor dat in 2020 en 2021 de regatta’s niet doorgingen. Daarom verschijnt nu de bijgewerkte versie op basis van de uitslagen van bijna 19.000 ploegen. 

De belangrijkste wijziging zit in het bepalen van de leeftijd. Iemand kan bijvoorbeeld namelijk nét 40 geworden zijn, of de volgende dag 41 worden. In de vorige tabel was die persoon gewoon 40. Nu gebruikt de tabel de gemiddelde leeftijd van iemand van een bepaalde leeftijd. In dit geval dus 40,5. 

Uit de gegevens blijkt onder andere dat ouderen relatief harder zijn gaan roeien. Dit zorgt ervoor het verschil tussen de categorieën E en I over een roeitijd van 20 minuten, nu 12 seconden minder is. 

Voor meer informatie:

Sylvia van Geffen

 

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024