Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Nieuwe ledentocht zondag 2 juni 2024

Geplaatst op 04-06-2024  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Marina Altenburg

20240605-nieuwe-ledentocht-zondag-2-juni-2024Sinds twee maanden ben ik enthousiast roeier. Nooit eerder gedaan, begonnen bij nul. De trainingen op zaterdagochtend zijn mij niet lang en vaak genoeg. Maar zie aldaar: de nieuwe ledentocht! Lekker extra kilometers oefenen onder het genot van een typisch Hollands polderlandschap. 
De dag begon ontspannen met een kop koffie en koek op de vereniging. Het weer was fris, grijs en winderig, maar tenminste was het droog. Ons doel voor de dag: boerderij ’t Geertje en weer terug. Onderweg zagen we allerlei beestjes; ganzenkuikens, diverse weidevogels, schapen met zwart-witte koppen… Een hele natuurbeleving voor de gemiddelde stedeling. Ook merkten wij dat er, met twee mensen op de stuurpositie, ruimte voor gezelligheid in de boot was. Lekker kletsen en alle beestjes bewonderen. 
Het werd ook nog een leerzame ervaring want ik werd op de stuurpositie gezet, waar ik nog nauwelijks ervaring mee had. Dat was wel even spannend bij de bruggetjes onderweg! Ook had nog niet iedereen in de boot ervaring met van plek wisselen in de boot. Dat gingen we wel doen, want op lange tochten wissel je doorgaans ieder half uur om niet moe te worden. En dat aanmeren kost zoveel tijd. Dus gingen we ook nu in de boot wisselen. Het was een heel gestuntel maar uiteindelijk geen man overboord. 
Bij ’t Geertje was het aanmeren tussen de brandnetels, distels en ganzenpoep. Maar aldaar, terwijl wij onze lunch nuttigden, werden wij verblijd met de warme gloed van een doorbrekend zonnetje! Deze vergezelde ons met enige regelmaat op de terugweg. De wind leek iets af te nemen. In dezelfde ontspannen sfeer sloten we de dag af met een hapje en drankje bij de vereniging. Het was een mooie tocht, dank aan de organisatie! 


Marina Altenburg

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Lanny Tan Lanny Tan
04 jun 2024 16:21

Wat een leuk verslag Marina Dankjewel

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024