Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Nieuwjaarsidylle op ‘de plas’

Geplaatst op 03-01-2021  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Joost Paijmans

2021-01-03-nieuwjaarsidylle-op-de-plas-2Alweer zo’n stukje?! Heb je niets beters te doen”? Neen, eigenlijk niet. Als gepensioneerde zit je niet eindeloos thuis te werken en alhoewel de ZAMIP er (deels) driemaal in de week op uit trekt in de skiffs blijft er toch veel tijd over. De tuin is ‘winterklaar’, de boom met alle kersttroep de deur uit en de naalden zijn opgeveegd.

“Dan ga je een stukje schrijven”? Neen, nog niet. Er was al besloten om met de ploeg op zaterdagmiddag 2 januari er op uit te trekken en vanwege het nieuwe jaar was dat ook een goede gelegenheid om elkaar, met gepaste afstand, de beste wensen te doen toekomen. Altijd maar digitaal is ook niet alles. Ik ben overigens benieuwd hoe dat gaat met de ‘Nieuwjaarsbijeenkomst’ van Rijnland. Van een ander gezelschap waar ik lid van ben, kreeg ik per koerier een doos aangereikt met daarin een ‘glossy’, waarin het afgelopen jaar was samengevat, een fles wijn, kaasjes, crackers, een ‘mousepad’ en een legpuzzel waarop een foto van alle leden. Natuurlijk ging die zending gepaard met de beste wensen en de vermaning dat deze pas tijdens een vooraf afgesproken digitale bijeenkomst geopend mocht worden.

2021-01-03-nieuwjaarsidylle-op-de-plas-3Maar goed, roeien in de skiff en een ‘twee’ mag nog en dus besloot de ploeg de ‘ploeg-nieuwjaarsbijeenkomst’ op de plas te houden, want waar kun je meer afstand houden dan daar. De Hollandse kwakkelwinter deed zijn best. Bij het opvaren kregen we anderhalve regenbui over ons heen, maar niet lang genoeg om er een ‘verzopen zooitje’ van te maken en op de plas, waar het zo goed al windstil was, openbaarde zich een stralende zon. Arthur, George (die zijn vrouw Monique had meegebracht), Kai, Addy, Nico, Gijs, Job en Joost geloofden een moment dat de ‘Poorten van de Hemel’ zich voor hun ogen openden. Boven ons een wolkeloze hemel en verder weg op gepaste afstand zagen wij talrijke buien hangen. Veel licht heeft een gunstige invloed op je psychisch welbevinden en dat zijn van die momenten dat je denkt dat je heel goed kunt roeien en dat verder ook alles in orde is. Samen rondden we twee keer de plas. Ook besloot ik een stukje te schrijven om deze ervaring met de leden te delen.

Het blijkt overigens dat vanwege de ‘corona-beperkingen’ veel meer leden de (in dit geval de zaterdag) middag opzoeken om te roeien. Was de ZAMIP voorheen de enige ploeg die op de zaterdagmiddag roeit, nu was het gezellig druk (binnen de corona-afstandsnormen natuurlijk). “Ieder nadeel hep se voordeel”, zoals de Meester zei en tel je zegeningen: Een gespreid gebruik van de vloot en driemaal in de week roeien. Dat deden ze vroeger alleen in de weken voorafgaande aan de Head.

Beste wensen voor het nieuwe jaar (namens de ZAMIP), Joost Paijmans.

2021-01-03-nieuwjaarsidylle-op-de-plas-4

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Pauline de Blocq van Scheltinga Pauline de Blocq van Scheltinga
04 jan 2021 23:32

Ik was ook aangehaakt maar moest helaas afzeggen op het laatste moment, heb aan jullie gedacht! Een volgende keer doe ik graag mee, en de foto's die ik van Kai al doorgestuurd kreeg zijn al van die schitterende platen waar je blij van wordt. Leuk stuk! Warme groet, Pauline.

Addy van Ravesteyn Addy van Ravesteyn
04 jan 2021 13:54

Leuk verhaal over een heel mooie en gezellige roeimiddag. Dank dat ik weer eens mee mocht doen in Zamip verband! Allerbeste wensen voor allen en een goed en gezond roeijaar! Addy

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024