Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Nieuwjaartoespraak voorzitter

Geplaatst op 09-01-2017  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Evert Gianotten

Op de nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari 2017


Beste leden van roeivereniging Rijnland,

het zal u de afgelopen weken niet ontgaan zijn. Meer nog dan andere jaren is er in de media maar ook in cafés,  sportkantines en waarschijnlijk ook thuis veel gesproken over wat het afgelopen jaar ons gebracht heeft en wat 2017 ons zal brengen. Die grotere aandacht heeft alles te maken met de situatie in de wereld. Op veel terreinen zijn zekerheden verdwenen, zijn heilige huisjes omver gekegeld. Onzekerheid is troef. En het vervelende is, we hebben daar geen eenvoudige oplossingen voor. Was het maar waar.

Gelukkig hoor je ook positieve geluiden. En we kunnen daar zelf ook aan bijdragen. Succes is niet verzekerd, maar zo ingewikkeld is het niet. Begin maar eens gewoon om steeds te denken: het glas is half vol in plaats van half leeg. Dat helpt ons bij het kijken naar het nieuws, bij het omgaan met je buren. Het helpt ons ook bij het goed houden van de relaties op de vereniging. En aardig zijn kost zo weinig.  

Terugkijkend naar 2016 kan de vereniging volgens mij zeker tevreden zijn. Als ik onze penningmeester mag geloven springen we er dit jaar weer goed uit. Maar belangrijker, de sportieve prestaties waren weer uitstekend. Er zijn heel wat blikken getrokken en de meeste toertochten kregen weer meer deelnemers. Dankzij een genereuze gift hebben we sinds kort een Zeevier, vandaag gedoopt. En met het ledental gaat het gelukkig ook wat beter. Onze PR, onder andere door een enthousiaste deelname aan de Vlietdagen, wordt professioneler en dat leidt duidelijk tot meer aanmeldingen. Een echte promotiefilm is beschikbaar en een meer op wedstrijd gerichte versie is in de maak.

En zo kom ik op mijn wensen voor het nieuwe jaar. Vanzelfsprekend willen we allemaal ook in 2017 lekker veel roeien, hard trainen, blikken trekken, mooie tochten maken, toewerken naar een van de examens, veel kilometers maken en bovenal elkaar zien en spreken. Niets ongebruikelijks. De eerste wedstrijd, de ROW-in zit er al weer op. Voor vijfhonderd meter ergometeren inschatten wanneer je er bent, dat was de inzet van vandaag. Jong en oud, rijp en groen op roeigebied, ieder kon zijn krachten meten. Die opzet geeft goed aan hoe belangrijk we het vinden om iedereen in de vereniging aan bod te laten komen, of je nu hard roeit en de vereniging met verdiende blikken op de kaart zet, of dat je alleen roeit voor het plezier.

Het komende jaar is ook een jaar van belangrijke besluiten voor de vereniging. In opdracht van het bestuur is de bouwcommissie samen met een architect bezig plannen te maken voor verbouwing van het pand. Succesvolle ledenavonden over het programma van eisen en over de verschillende modellen zijn er al geweest. En als je daar mee bezig bent komt van het een het ander. We zullen het hele terrein in beschouwing nemen. Hoe kunnen we de botenberging verbeteren, waar moeten de botenwagens staan. Waar komt de ergometer ruimte het best tot zijn recht, hoe betrekken we het gebied bij de ligplaats beter bij het gebouw?

Daar moeten we natuurlijk wel geld voor hebben. Het bestuur zal geen voorstel doen dat niet op de een of andere manier gedekt kan worden. In dat verband hebben we onlangs gesproken met twee oude rotten in het vak die ook bij de bouw van dit gebouw nauw betrokken waren. Eén boodschap van de heren is me heel goed bijgebleven. Als jullie over een paar jaar nieuwe leningen afsluiten en investeringen doen in gebouw en terrein, doe het dan meteen goed. Na die operatie moet ons perceel er weer gewoon twintig jaar tegen kunnen. Voorwaar een uitdaging. Een vereniging met toekomst moet die ambitie ook in haar faciliteiten willen uitstralen.

Vanmorgen was er een verenigingsmarkt. De “Rijnland-Uitmarkt” zoals iemand het badinerend noemde. Voor nieuwe maar ook voor oude leden, om na te gaan de vereniging zoal biedt en wat jij voor de vereniging kunt doen. Wij hebben een heleboel vrijwilligers, maar gezien het aantal commissies, zal iedereen begrijpen dat we nog veel meer mensen nodig hebben die structureel of incidenteel iets voor de andere leden willen doen. Ook dat is een wens voor 2017.

Rest mij de organisatoren van deze dag, met name Els en Florence, en alle helpers zeer te bedanken voor hun inzet. En ik wens u allen namens het bestuur een gezond, sportief en optimistisch 2017 toe. Proost.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024