Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Nieuws uit de ALV

Geplaatst op 26-03-2017  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Evert Gianotten

Op de ALV van afgelopen donderdag zijn de jaarrekening over 2016, de nieuw­bouw­plannen en de werving van nieuwe leden besproken . Trees van der Voort en Diny de Jong zijn benoemd tot Lid van verdienste.


20170326 Nieuws uit de ALV 1
Over de Algemene Leden Vergadering van donderdag 23 maart 2016 zijn enkele interessante resultaten te melden.

De penningmeester heeft verantwoording afgelegd over de financiën in 2016. Vooral door een uitstekend resultaat van de Soevi hebben we, met dank aan de vele bardienaren en goed consumerende leden, vorig jaar ca € 5.000 meer ontvangen dan geraamd. Omdat ook de uitgaven met ongeveer hetzelfde bedrag achterbleven bleef er in totaal bijna €10.000 over. De ALV heeft het voorstel om dit bedrag in de spaarpot voor de nieuwbouw te stoppen, goedgekeurd. Op voorstel van Jacques Huisman van de kascommissie werd de penningmeester gedechargeerd. Komend jaar zullen Paul van Hengstum en Hans Laupman de kascommissie vormen.

Over het door Michiel Pluim gepresenteerde voorstel van het bestuur voor de bouwplannen werden veel vragen gesteld. Vooral over de kosten betoonden diverse leden zich bezorgd, waarbij anderen weer de ambities om echt te investeren onderschreven. De ALV ging daarna akkoord met het voorstel om het principeplan (uitbreiding met een ergometerruimte en bestuurskamer naar het noorden en vergroting van de botenopslag met een grotere loods ter plaatse van het schuurtje) verder op haalbaarheid te onderzoeken. Bij die onderzoeken, getrokken door enkele leden van het bestuur, zullen geïnteresseerde leden worden betrokken. In het najaar volgt dan een meer definitieve besluitvorming. Tenslotte heeft Michiel de leden van de bouwcommissie, Hedi van Dijk-Poot, Heleen van Gent en Pascal van den Ouden, die het afgelopen anderhalf jaar het betrekken van de leden uitstekend georganiseerd hadden, bedankt.

20170326 Nieuws uit de ALV 2Liesbeth van Beemen heeft de ALV laten zien hoe belangrijk het is om nieuwe leden te werven en hen vervolgens ook vast te houden. Bij een jaarlijks verloop van ongeveer 10% van het ledenbestand en een gemiddelde leeftijd van bijna 58 jaar is dat zeker nodig. In de discussie werd nog eens benadrukt dat inzicht in de redenen van vertrek belangrijk is. Vaak is dat de gezondheid of verhuizing maar we weten ook dat er nieuwe leden weggaan omdat ze zich niet erg welkom voelen. Daarom nog eens de oproep aan alle leden: wees aardig, zeg ook onbekenden gedag en help mensen die kennelijk nog niet alles weten. Gelukkig kon Liesbeth ook melden dat een speciale werkgroep onder enthousiaste aanvoering van Luuk Bouwman aan de slag gaat om acties voor werving en behoud te bedenken en ook te organiseren. Wil je meedoen, meld je aan!.

 

Ten slotte werden twee leden benoemd tot Lid van Verdienste. Trees van der Voort voor haar jarenlange inzet als coördinator van het zondagse inlooproeien en Diny de Jong voor haar trouwe diensten als secretaris van het bestuur, instructeur, vertrouwenspersoon en ook vroedvrouw van het huidige bestuur.

 

Evert Gianotten

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023