?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Njord competitiewedstrijd 8/9 oktober

Geplaatst op 15-09-2022  -  Categorie: Bestuursbericht  -  Auteur: Hans Marten Hazelbag

njord-najaars-wedstrijdenVorige week berichtten we al over de Nationale Najaarswedstrijd voor competitieroeiers die Njord organiseert op 8 en 9 oktober nabij onze vereniging. Ze maken daarbij gebruik van het parkeerterrein van Watersportcentrum Vlietland en van het roeiwater tussen de Knipbrug en Rijnland. Daarnaast zal de wedstrijdorganisatie in beperkte mate gebruik maken van ons gebouw.

We willen vooropstellen dat we de onderlinge relaties met onze buur-roeiverenigingen belangrijk vinden, en daar waar mogelijk helpen om een grote wedstrijd als deze te faciliteren. Er zullen andere momenten zijn dat wij onze buren nodig hebben, en we trekken al in veel projecten samen op. Verder vinden we het belangrijk om studentenroeiers in contact te brengen met het ‘burgerroeien’ om de kans op zij-instroming op latere leeftijd te vergroten.

Omdat het een – op deze plek – nieuw evenement is, evolueert ook de organisatie hiervan bijna met de dag. Er kwamen de nodige reacties op onze eerdere aankondiging, en we zijn het eens met de gedachte dat het evenement zo min mogelijk invloed moet hebben op onze eigen roei-activiteiten in dat weekend.

We hebben dus nog eens kritisch naar het wedstrijdprogramma en bijpassende kant-en-wal gebeuren gekeken, en mogelijkheden met Njord besproken, en komen tot de volgende adviezen.

  • Er is voor onze leden geen vaarverbod tijdens het wedstrijdweekend. Er is wel een stremming vanaf 10 uur richting Leidschendam, met pauzes voor het scheepverkeer. We dringen er daarom op aan slechts tot 9 uur richting Leidschendam te varen, en daarna alleen richting Leiden. Het eerste blok start beide dagen om 10.30 uur nabij de Knipbrug, oproeien vanaf 10 uur. De finish is vlak voor Rijnland, maar de ploegen roeien door tot na de Blauwe Brug, en keren daarna. Er is een boot van de wedstrijdorganisatie op het water bij de finish. Rijnlandploegen moeten dus eventueel ook wachten voor de Blauwe Brug en dienen aanwijzingen van de organisatie op te volgen. Het laatste (4e) blok eindigt bij voldoende inschrijving beide dagen om 18 uur.
  • Er is mogelijkheid voor ploegen van Rijnland om aan de wedstrijd mee te doen in een apart blok. Mogelijkheid tot inschrijven volgt. Voor jeugdroeiers (regionale competitie) wordt de behoefte momenteel nog gepeild.
  • Het parkeerterrein is grotendeels in gebruik tijdens het hele weekend. Hier zijn ook catering- en sanitaire voorzieningen. Uit veiligheidsoverwegingen moet het terrein goed bereikbaar zijn. Kom daarom zo min mogelijk met de auto! Parkeren is alleen mogelijk op het parkeerterrein vóór het campingterrein.
  • Er worden twee vlotten in het water gelegd nabij het parkeerterrein. De studentenploegen wisselen hier. Er zal in beperkte mate gebruik gemaakt worden van ons vlot, vooral door evt. deelnemende jeugd- en Rijnlandploegen. Houd hier rekening mee tijdens afvaren en aanmeren tijdens de wedstrijden.
  • Een beperkt aantal mensen van de organisatie zal het weekend in ons gebouw bivakkeren. Studentenroeiers en coaches mogen niet in het gebouw. Er zal gewerkt worden met polsbandjes voor de deelnemers en een ordecommissie van de organisatie zal op ons buitenterrein aanwezig zijn. Van Rijnland zullen bestuursleden aanwezig zijn voor coördinatie met de wedstrijdleiding.

We houden jullie op de hoogte over nadere details.


Namens het bestuur, 

Hans Marten Hazelbag

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Ilka Timofei
16 sep 2022 14:47

Wat gaaf dat we deze samenwerking met de studentenverenigingen aangaan! Kunnen we misschien ook juist rondleidingen door onze faciliteiten geven voor geïnteresseerden? Dit lijkt me de uitgelezen kans om een warm welkom uit te stralen naar toekomstige leden.

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2023 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 8 december 2022