Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Nog meer nieuwe boten

Geplaatst op 08-07-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: René Hooijdonk

Met de doop op 18 januari jl. van vier nieuwe boten was het botenplan 2020 gerealiseerd, maar toch was nog niet aan alle wensen voldaan.

  1. Net vóór het Corona tijdperk heeft de H-acht groep met ‘oud internationals’ -in overleg met het bestuur- een mooie gebruikte Empacher vier van Laga overgenomen.
  2. Annelies en Winfred Haase hebben een Wintech wedstrijd dubbel twee bij Wiersma besteld die vóór de Twee Head geleverd zou worden.

Het groeiende aantal wedstrijdroeiers bij Rijnland maakt beide boten  voor de vereniging interessant en zijn ook in eigendom genomen. De afspraken over het gebruik houden in dat de schenkers te allen tijden het recht hebben de vier, respectievelijk de twee te kunnen afschrijven. Andere leden kunnen dat alleen in overleg met de schenkers en toestemming van het bestuur zoals dat ook voor de ander wedstrijdboten geldt.

Intussen heeft Rijnland ook nog twee andere boten toegespeeld gekregen:

  1. Floris Plate werd benaderd door de heer Koenderman uit Linschoten met de vraag of de CARR geïnteresseerd is in een single “Liteboat, die erg geschikt lijkt te zijn voor de CARR. Na overleg in de CARR hebben Peter Reimer en ik deze boot bij de schenker opgehaald in Linschoten. Bovendien kregen we ook nog een bijpassende trailer cadeau!
  2. De ploegen Peters-acht en H-acht wilden graag dat we een nóg betere acht zouden kopen dan in het botenplan was voorzien. Deze ploegen bleken bereid om de (stevige) meerprijs aan de vereniging  te schenken, zodat we een ‘Empacher acht’ kunnen  Deze Empacher acht is inmiddels besteld en zal in september afgeleverd worden.

De Coronacrisis heeft de doop van de boten in de weg gezeten. Deze en ook andere aanwinsten (enkele privé skiffs)  gaan we dopen zodra we zonder belemmering zo’n feestelijke gebeurtenis met elkaar kunnen vieren zoals we dat gewend zijn. Vermoedelijk gaat dat medio september gebeuren, samen met de (verlate) viering van ons lustrum en van de inmiddels gerealiseerde mooie verbouwing.  Uiteraard zullen pas dan ook de namen van deze boten bekend gemaakt worden.

 

René Hooijdonk

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023