Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Once in a lifetime?!

Geplaatst op 25-11-2019  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Lia Brouwer, Boujou Nix, Willeke van der Weide, Nathalie van Leest, Lisette Elsinga

Sommige dingen wil je gewoon één keer in je leven doen. Zoals de Hel van het Noorden roeien! Een wedstrijd voor skiffjes en twee zonder ( dus een wedstrijd voor 2 riemen), georganiseerd door Aegir. Aegir is één van de studentenroeiverenigingen, uit Groningen. Het is dan ook vooral een studententreffen, met een enkele verdwaalde veteraan, zoals wij. De wedstrijd is 6 kilometer lang, op het Eemskanaal.

2019-11-25-hel2019

Vanuit Rijnland gingen we met 5 dames-skiffeuses: Lia, Boujou, Willeke, Nathalie en Lisette. Omdat we om ca. 8uur al aanwezig moesten zijn (onze vlottijd was 9.23 uur, en daar zouden we strikt aan gehouden worden!), zijn we zaterdag al naar het hoge Noorden vertrokken. Lisette: De stemming zat er bij het opladen al flink in. Het was een uitdaging om het Rijnlandterrein af te rijden zonder een berg stoeptegels omver te gooien. Maar net als de rest van de reis ging het prima!

We overnachtten in een boerderij aan het Eemskanaal, dus langs de route! Willeke: Zaterdagavond liepen we nog even de dijk op, wat  waren de golven heftig, wat moest dat worden voor zondagochtend? De voorspellingen waren beter, maar ja, zou dat ook uitkomen?

Zondagochtend bij Aegir.
Boujou: We werden zeer hartelijk ontvangen en met u aangesproken, dat vanwege onze rimpels waarschijnlijk. De kamprechter verzekerde mij dat hij ook nog hoopte te sporten op z'n 56e. Wij zagen ons moederschap als voordeel, de Hel kon niet zwaarder zijn dan een bevalling, toch? We moesten echter alle senioren voor ons dulden, jonge benen zijn dus toch een voordeel! En de lengte, tjonge de gemiddelde Groninger bekijkt de wereld van boven. Wàt een grote jongens en meiden lopen daar rond!
Lisette: billen op ooghoogte!
Lia: inderdaad er gaat niets boven Groningen. En zoals gezegd, met z'n vijven in een B&B is een aanrader, zeker als er ook nog een echte bedstee aanwezig is! Daar mocht ik in. In het kader van nostalgische overwegingen. Mijn race ging prima, na de10 km oproeien was ik precies voldoende opgewarmd. En wat een heerlijkheid, niet wachten voor de start maar meteen door. Uiteraard was mijn gezelschap sneller, maar dan ook tenminste 20 jaar jonger. Het was echt spannend en leuk. Ik heb eindelijk de Hel van t Noorden geroeid, op mijn geboortegrond.

We hebben met zijn vijven twee blikken (van de twee) gescoord: Lisette bij de dames veteranen en Willeke bij de dames veteranen vanaf D! Al met al een hele leuke ervaring. Toch nog een volgende keer?

Lia Brouwer, Boujou Nix, Willeke van der Weide, Nathalie van Leest, Lisette Elsinga

 

DV 1x, Dames veteranen skiff

nr tijd ploeg
1 28:05.8 Rijnland 2 (Willeke van der Weide)
3 28:43.0 Rijnland 2 (Lisette Elsinga) winnaar A-C
5 29:37.2 Rijnland 1 (Nathalie van Leest)
7 30:11.7 Rijnland 3 (Boujou Nix)
8 30:57.2 Rijnland 1 (Lia Brouwer)

Volledige uitslagen

Klik hier voor een artikel uit de Volkskrant, "De Hel van het Noorden moet je op je cv hebben".
Klik hier voor een verslag op RTV Noord, "Hel van het Noorden valt mee dit jaar "

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Marijke Mooijman
27 nov 2019 12:25

TOP Dames Van harte ! Hoop er vlg jaar ook bij te kunnen zijn......

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023