Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Ontwikkelplan Vlietland Noord

Geplaatst op 08-07-2022  -  Categorie: Bestuursbericht  -  Auteur: Hans Marten Hazelbag  -  Bron: Gemeente Leidschendam-Voorburg

2022-07-08-ontwerpbestemmingsplan-doorontwikkeling-vlietland-noordIn mei heeft de Gemeente Leidschendam-Voorburg bovenstaand plan ter inzage gelegd. Het plan behelst o.a. de aanleg van 222 recreatiewoningen en horeca en in- en outdoorvoorzieningen aan de noordzijde van de Vlietlandplas. Het plan is een vervolg op een ouder plan dat al in 2005 werd gepubliceerd.

Het bestuur heeft namens de vereniging een zienswijze ingediend, waarbij het aangeeft zich vooral zorgen te maken over de toenemende pleziervaart op, en richting de Vlietlandplas. Door de toenemende drukte, en vooral ook het gebrek aan handhaving van de vaarregels en maximum snelheid, worden de roeiers in een steeds groter deel van het jaar gedwongen om uit te wijken naar de randen van de dag. Het creëren van steeds meer woningen langs de Vliet met directe toegang tot het water versterkt deze trend alleen maar.

Wij zien de gepresenteerde plannen enerzijds als een begrijpelijke mogelijkheid om de recreatieve voorzieningen rondom de Vlietlandplas uit te breiden, en begrijpen ook dat het water door de verschillende ‘share holders’ moet worden gedeeld. We hebben er in deze zienswijze wel op aangedrongen dat Gemeente en Provincie zich nu, maar zeker ook in de toekomst zullen inzetten om frequenter en strakker toezicht te houden op naleving van de vaarregels en maximumsnelheid in dit gebied.

Overigens heeft ook een aantal leden van Rijnland op persoonlijke titel een zienswijze ingediend.

Het plan is o.a. in te zien via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2022-238787.html

 

Namens het bestuur, 

Hans Marten Hazelbag

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Bernard Wortelboer Bernard Wortelboer
09 jul 2022 11:14

Zie ook de petitie "Houd Vlietland groen en open voor iedereen" op https://petities.nl/petitions/houd-vlietland-groen-en-open-voor-iedereen

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024