Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Schadecommissie in de startblokken

Geplaatst op 28-03-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: René Hooijdonk

Bootonderhoud - schadeIn de ALV van november 2019 is besproken dat de commissaris materieel ondersteund zal worden door twee nieuwe commissies – een vlootcommissie en een schadecommissie. De schadecommissie gaat incidenten die schade aan het materieel hebben veroorzaakt onderzoeken en het bestuur adviseren over de afhandeling van de schade. De schadecommissie bestaat uit Rita Reimer en Elly Tolman.
( eissimmocedahcs.[antispam].@rvrijnland.nl)

De werkwijze van de schadecommissie is als volgt: 

  1. De schadecommissie analyseert eerst hoe we tot nu toe met schades omgaan. Wat kunnen we daarvan leren en welke afspraken zijn nodig om dit in de toekomst nog beter aan te pakken?
  2. De leden van de schadecommissie gaan vervolgens samen met de penningmeester en met de commissaris materieel uitwerken hoe we dit in onze vereniging  beter kunnen aanpakken.
  3. Bij elk concreet incident onderzoekt de schadecommissie wat de oorzaak van de schade en de omvang daarvan is, en of de schade door menselijk handelen is ontstaan. Indien de schade door menselijk handelen is ontstaan, onderzoekt de schadecommissie de mate van verwijtbaarheid. Na afronding van haar onderzoek geeft zij aan het bestuur een advies over de omvang van de schade, op wie de schade verhaald kan worden en in welke mate de schade aan de veroorzakers verweten kan worden.
  4. Op basis van het advies van de schadecommissie bepaalt het bestuur de omvang van de schade, besluit het of de schade op de veroorzakers verhaald wordt en in welke mate, een en ander conform artikel 7 van het huishoudelijk reglement.
  • De penningmeester is verantwoordelijk voor de melding van de schade aan de verzekeringsmaatschappij en de verdere afhandeling daarvan.
  • De schadecommissie analyseert periodiek samen met de commissaris materieel de onderzochte schades zodat hieruit lering kan worden getrokken t.a.v. “hotspots”, situaties waarin regelmatig schade wordt veroorzaakt, leden die regelmatig schade veroorzaken, etc.
  • De schadecommissie houdt een register bij van de voor onderzoek aangemelde schades.
  • De schadecommissie doet jaarlijks verslag van haar werkzaamheden, waarin zij onder meer verslag doet van de analyses die door haar zijn verricht conform punt 6.

René Hooijdonk

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024