Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Op dagtocht met de Zeevier

Geplaatst op 04-07-2018  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Diona Los

We gaan naar Zandvoort al aan de zee
we nemen geen broodjes en koekjes mee.
….
Op dagtocht met de Zeevier.

RV Rijnland, zondag ochtend even voor 9:00, windkracht 4 tot 5 uit het oosten, aflandige wind dus. We besluiten niet de zee op te gaan. Het tochtje richting Zandvoort is voor een volgende keer. We koppelen de Yole de Mer aan de auto en rijden naar onze alternatieve bestemming, het Haringvliet.

2018-07-04-trailer-klaarzetten

Hier aangekomen zijn er flinke golven op het Haringvliet en het weerbericht ziet er eigenlijk ook niet al te best uit. De wind trekt verder aan in de loop van de dag.
Vaarverbod om te roeien?
Nee, met deze boot redden we dit wel.

Na eerdere zeeroei ervaring is dit toch wel even wennen. Het is heel ruig water met flinke golven, veel ruiger dan op een mooie zonnige dag aan zee. Het is heel stil in de boot. Iedereen geconcentreerd op het roeien. Geen tijd om om je heen te kijken. Ook voor de stuurman is het hard werken.

Dat het flinke golven zijn blijkt wel als er een flinke golf de boot in slaat, voeten in het water. Het water loopt er zelf ook weer uit. Onze stuurman koerst ons behendig het Haringvliet over. We klotsen alle kanten op. De ene na de andere golf slaat de boot in. Af en toe duwt een golf zelfs de riemen omhoog of blijft er een riem in een golf hangen. Na flink doorroeien tegen de wind en stroming in weet je wat de boot kan. De boot reageert soepel op sturen en met een goede stuurman en uitstekende bemanning is het goed door het ruige water varen. Het voelt zelfs stabieler dan in een C4+ op de vliet waar continue bootjes voorbij varen.

Door de hevige wind en de vele dagjes boten missen we de ingang van de haven waar we wilde lunchen. Misschien de volgende tocht de locaties van tevoren in de GPS programmeren. Wegens de beperkte ruimte hadden we, in tegenstelling tot een gemiddelde toertocht, geen thermosflessen, brood, koekjes en andere versnaperingen mee. Gelukkig was er door de organisator een flinke voorraad sappig fruit meegenomen. Om energie en vochtbalans aan te vallen.

2018-07-04-met-riemen-zeilen-windmee-tiengemeente-haringvliet

Onze Duitse gasten die vandaag mee roeide zijn ervaren met dit water en wisselen zelfs in de boot. Dat roeicommando’s internationaal zijn maakt ook dat we vanaf vertrek soepel samen roeide. En ook bij onverwachte commando’s iedereen deze snel kon uitvoeren. Wat echt een vereiste is bij roeien op groot water met stroming.

Op de terugweg hebben we de wind in de rug. Riemen omhoog en zeilen in de wind. Zo even tijd om om ons heen te kijken en foto’s te maken van het Haringvliet en Tiengemeeten.  Hierna varen we soepel de haven binnen waar we de boot weer op de trailer takelen.
Na flink roeien geen zware inspanningen om met de boot te slepen, de trailer op de boothelling en je takelt de boot er zo op.

Nadat de natte kleren voor droge zijn verruild, rijden we terug naar de vereniging. Hier poetsen we grondig de boot om terug te kijken op een geweldige dag.
Wat zou het mooi zijn om bij mooi weer vaker uit te varen. De zee is dichtbij.

Wil je ook een keer mee? Er staan nog nieuwe data gepland, aanmelden via de Rijnland website. 

 

Diona Los

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024