Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Openingsdagtocht 11 juni 2021

Geplaatst op 20-06-2021  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Jet Zwart en Wilma Buitjes

2021-06-20-openingsdagtocht-1Op vrijdag 11 juni waren wij om 9.30 uur present bij de vereniging voor de openingstocht in Leiden.
Na een kop koffie of thee met cake opende Hans Kruijssen deze dagtocht. Naast iedereen een fijne dag te wensen besprak hij nog enkele punten in de stad die met aandacht voor mens een materieel genomen moesten worden. Onder anderen de Karnemelkse brug/ Gangetje.

Boten naar buiten en vertrekken maar. Wij zaten in de boot met Jörg, één van de organisatoren, dat moest goed komen. Voor Jörg zagen de eerste meters er toch wat zorgwekkender uit. Na de opmerking of hij wellicht wat lessen van Andra zou moeten nemen zag hij waar het aan lag. De riemen zaten er verkeerd in. Tja, je weet dan gelijk dat je bij een nieuweling in de boot zit. 

Voor ons was het een heerlijke relaxte tocht. Jörg kende de route. Het was dus voor ons niet nodig om de kaart te bekijken of route te lezen. Indrukwekkend als hij eruit zag. Tijdens de tocht vertelde hij nog leuke feitjes over diverse huizen,parken enz die we onderweg tegen kwamen.  Na uitgesproken te hebben dat het rustig op het water was ondanks het mooie weer kwamen wij bij de karnemelkse brug. Ik (Jet) mocht er de werry er doorheen sturen wat absoluut pittig was !!! Het werd direct duidelijk waar onze mede waterweg gebruikers vertoefden.2021-06-20-openingsdagtocht-2 Na drie pogingen en volharding van Jörg kwamen wij het donkere gat weer uit.

Tussen de middag hebben wij heerlijk geluncht bij restaurant de Vriend in Leiden. Leuk om even te praten over ieders belevenissen. Met een gevulde maag zetten wij de terugtocht in naar de vereniging. Na een lekker tegen windje op het laatste stuk wacht een mooie afsluiting bij de vereniging met een hapje en een drankje.

Het was voor ons een zeer geslaagde, gezellige en ontspannende eerste dagtocht bij de vereniging.We hadden ook geluk met geweldig weer, niet te zonnig en niet te warm en een lekker briesje. Dit kwam mede door de goede organisatie van deze dag. De tocht was met zorg en precisie in elkaar gezet maar er was ook tijdens de tocht zorg voor alle deelnemers. Daarnaast is het leuk om als nieuweling kennis te maken met een groep enthousiaste roeiers. Dat maakt dat je je als nieuweling welkom voelt bij de vereniging.

 

Jet Zwart en Wilma Buitjes

 

2021-06-20-openingsdagtocht-3

Foto's Jörg Callies

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Was deze informatie nuttig?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024