Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Openingstocht 2024

Geplaatst op 25-03-2024  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Peter Schoof

Héél goed zagen de weersvoorspellingen er niet uit voor zaterdag 23 maart. Harde wind (W 5 Bft), buien, weinig zon. De wind is hard, inderdaad, maar de buien komen pas later vandaag, naar verluidt. De stemming zit er bij de koffie al goed in. Wat hebben we elkaar veel te vertellen. Maar ja, we komen toch echt om samen te roeien. En doen we dan ook. De wherry’s liggen snel in het water en rond 10 uur laten we het vlot achter ons en roeien we met vereende krachten tegen de wind in, in zuidelijke richting. Op het meertje staat een wilde golving en we zijn blij dat we wind nu schuin mee hebben. Je gaat hier nu niet voor je plezier een rondje rond het meer maken! Op de Meerburgerwatering hebben we wind in de rug en dat merk je meteen aan de snelheid. Met weinig inspanning, geholpen door de wind, schieten we door het water. Alleen het wisselen in de boot gaat moeizaam met die wind. Binnen no time liggen we aan lager wal, waar we slechts met diverse capriolen weer wegkomen.

Van buien hebben we geen last, er staat zelfs af en toe een zonnetje. Alleen de boot van Guillaume wordt getroffen door een heftige hagelbui. Maar ja, die moeten ook een in het water gevallen pikhaak opvissen bij de molen. Via de Oude Rijn bereiken we spoedig de Ankerplaats waar we aanleggen voor de lunch in Brasserie de Poort. Door de harde wind mee zijn we rond 12.00 uur - bijna een uur te vroeg . Maar de souplesse is groot  van beide kanten en in een gezellige sfeer laten we ons de lekkernijen die bij de lunch horen welgevallen.

Tegen half twee beginnen we aan het rondje door Leiden. Voor velen, die daar niet regelmatig komen, een hernieuwde kennismaking met de historie van de stad en de fraaie grachtenpanden. Van belang ook omdat we na de lunch een lijst quizvragen krijgen uitgereikt die over Leiden gaat. Voor de boot met de meeste goede antwoorden is een (kleine) prijs in het vooruitzicht gesteld. Via de Neksluisbrug verlaten we de stad weer. Vanaf de Singel moet je SB uit door de smalle brug naar de Schelpenkade. Om de ‘aanloop’ te kunnen nemen moet je er recht voor liggen. En dat valt niet mee met die harde wind. Sommige boten moeten 2, 3 keer in de herkansing voordat dat lukt. De dames op de kant zien onze pogingen met veel genoegen aan en voorzien die van passend commentaar!

De terugweg gaat recht tegen de wind in. Korte halen en eindeloos veel golven! Terug op Rijnland praten we bij een glaasje en een hapje na over de tocht. De winnaars van de quiz krijgen een chocolade paashaas. Het toerseizoen is geopend en we kijken met veel genoegen terug op een geslaagde openingstocht.

Op naar de volgende tocht, Midweek Lisse 17/4

 

Peter Schoof

NB Zie ook de foto’s op de site.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023