Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Openingstocht van 18 maart

Geplaatst op 21-03-2023  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Neeltje Meerman

2023-03-21-openingstocht-van-18-maart-2023Het was al spannend voor de tocht begon! Dit in verband met de weersvoorspellingen. Mijn ervaring met de weersvoorspellingen is dat het meestal wel meevalt en wat we zaterdag kregen was een prachtige voorjaarsdag.

28 roeiers verzamelden zich om 10.00 uur op Rijnland en ontmoetten nieuwe mensen en mensen die elkaar al kenden. De wherry’s waren zo ingedeeld dat beginners en ervaren roeiers elkaar aanvulden. Als beginner vond ik dat heel prettig. Na de kennismaking bij de koffie/ thee en lekkere brownies gingen de boten het water in. De boten lagen voor een groot deel al klaar, wat een luxe! Iedere boot kreeg een duidelijke routebeschrijving met kaartje mee en een aantal quizvragen, zodat ook de hersenspieren de nodige oefening kregen. 

Om het sturen goed te oefenen, kreeg ik tot de lunch-locatie de touwtjes in handen. Mooi om Leiden vanaf het lage perspectief in de boot te zien en onder al de bruggen door te varen. We hoefden op de heenreis onder geen enkele brug te slippen en het water was breed genoeg voor mijn nog onervaren stuurmanskunsten. 

De lunch bij restaurant Lot & de Walvis was heel goed, lekker, warm en gezellig. De drankjes en de soep warm en we werden heel vriendelijk onthaalt met onze duidelijk herkenbare hesjes. Tijdens de lunch vielen een paar regendruppels, wat een timing! 

Op het moment dat de zon doorbrak stapten we weer in de boten. Ik mocht nu roeien. We kregen heel veel aandacht van alle mensen op terrasjes, door het lekkere weer was het superdruk in Leiden. We werden door de toeschouwers op de wal gefilmd en gefotografeerd! Bij het varen onder de bruggen, waar soms verkeer of zelfs een trein overheen dendert, moest ik steeds denken aan de attracties die je beleeft in de Efteling. Met alle activiteiten op de wal, de markten en terrasjes, was het net de Fata Morgana. Maar dan interactief! 

Van mijn ervaren roeigenoten had ik gehoord dat we een saai stuk voor de boeg hadden. Maar het roeien ging lekker, inbuigen, inpikken, benen, vijf over twaalf, inbuigen, inpikken, benen, benen, benen, benen, benen, benen. Ik heb het saaie stuk gemist, dus ik kan er niets over vertellen. 

Terug op de club werden de quizvragen en leuzen ingeleverd, de roeiers van de winnende boot kregen alle vier een chocoladepaashaas. De winnende leus was van Michiel; Een laatbloeier is ook een roeier! En we zijn onder maar liefst 32 bruggen doorgevaren. 

Het was een heerlijke tocht, goed georganiseerd, fijn gezelschap, lekker eten. Ik doe volgend jaar weer mee met de openingstocht! 

Het tourseizoen is nu geopend!

 

Neeltje Meerman

 

 

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Edmee Meima Edmee Meima
22 mrt 2023 19:11

Leuk verhaal Neeltje !

Pien van der Hoeven Pien van der Hoeven
22 mrt 2023 16:41

Aanstekelijk verhaal en wat een leuke tekening!

Gerrie Jansze Gerrie Jansze
22 mrt 2023 08:39

Het was erg boffen met het mooie weer. Een erg goede organisatie en gezellige mensen. Fijn dat je mee geweest bent. Neeltje en organisatie bedankt, Gerrie

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024