Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Oude IJsselrace: Rijnland succesvol

Geplaatst op 06-09-2021  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Kees de Bruijn  -  Bron: Oude Ijsselrace

2021-09-06-oude-ijsselrace-rijnland-succesvolNa bijna twee jaar gaan we eindelijk weer een wedstrijd roeien: de (uitgestelde) Oude IJsselrace over een traject van 11,5 km van Doesburg naar Doetinchem. De weergoden zijn ons gunstig gezind en de omgeving is mooi. We vertrekken al op vrijdag om het roeiwater te verkennen, en overnachten in een B&B of op de camping. Lia en Marianne staan vroeg op en rijden op zaterdag, wedstrijddag op en neer. 

De tijdrace gaat van Doesburg naar Doetinchem. Veel deelnemers gaan in Doesburg het water op. Wij kiezen voor Doetinchem en roeien op naar Doesburg. Je bent dan goed warmgedraaid na die 11,5 km oproeien, en hebt het hele traject verkend. Dat laatste is geen overbodige luxe, omdat er een viertal bruggen in de route zitten. De brug bij Laag-Keppel is inderdaad laag, hier moet je even voorover buigen. 

Na een korte pauze in Doesburg gaat de wedstrijd van start, van west naar oost, lichte (en soms iets straffere) wind tegen en nauwelijks merkbare stroming. Voor de gelegenheid is de pleziervaart stilgelegd. Het is mooi roeiwater, wat breder dan de Vliet en zachte oevers die eventuele golfjes goed dempen. Mooi zijn de aanmoedigingen en het applaus van de woonbootbewoners langs het traject, en op de bruggen.

De eindstreep ligt bij het clubgebouw van wsv De Ank, waar ook de prijsuitreiking plaatsvindt. Het is een goed georganiseerde en gemoedelijke wedstrijd met barbecue en gezelligheid na afloop. Rijnland scoort goed, met prijzen voor Lia en Marianne in de 2x (blik voor E-I2x en beker voor D2 gecorrigeerd),  Willeke in de skiff (blik voor D-G1x en beker voor D1x gecorrigeerd) en Johan en Jan Willem (blik H2-).

Kortom, een uitdagende en gezellige wedstrijd en een aanrader voor volgend jaar!

Voor de volledige uitslagen zie: https://www.oudeijsselrace.nl/uitslagen


Kees de Bruijn

 

Video-verslag H2-

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024